Multitouch tafel op reis naar Aalten

Multitouch tafel in Aalten

De Multitouch tafel die altijd in de ontvangstruimte van ons kantoor staat, in het Gelders Archief, is vorige week op reis gegaan naar Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘De vrouw als spil van het verzet’ leent Erfgoed Gelderland haar multitouch tafel aan het museum uit. De tafel die normaal gesproken is ingericht met apps van mijnGelderland, CollectieGelderland en de game HizzQuiz, wordt nu omgetoverd tot een interactieve informatie voorziening voor bezoekers van het museum. De tafel toont diverse verhalen, foto’s en video’s van vrouwen en hun rol in het verzet. Samen met medewerkers van het museum hebben collega’s Henriette Kosse en Maud Meldens de tafel gereed gemaakt voor de opening. De expositie is tot en met 19 mei 2019 te zien in het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten.

Leden van Erfgoed Gelderland kunnen op verzoek de multitouch tafel voor een periode in bruikleen krijgen. Alleen de transportkosten worden in rekening gebracht. Neem bij interesse contact op met Henriette Kosse.