Publieksverslag

Erfgoed Gelderland vertelt het verhaal van de regio, samen en in samenhang. We vertellen dit verhaal aan de hand van erfgoedcollecties en verbinden het met actuele thema’s in de samenleving, onder het motto: Samen verleden toekomst geven. In het publieksverslag blikken we jaarlijks terug op hoe we dat deden.

Publieksverslag 2023

De coöperatie Erfgoed Gelderland, bestaande uit 249 erfgoedorganisaties, vertelt het verhaal van de regio, samen en in samenhang. We vertellen dit verhaal aan de hand van erfgoedcollecties en verbinden het met actuele thema’s in de samenleving, onder het motto: Samen verleden toekomst geven. En dat deden we ook in 2023 weer op veel manieren.

Publieksverslag 2022

De coöperatie Erfgoed Gelderland, bestaande uit 247 erfgoedorganisaties, vertelt het verhaal van de regio, samen en in samenhang. We vertellen dit verhaal aan de hand van erfgoedcollecties en verbinden het met actuele thema’s in de samenleving, onder het motto: Samen verleden toekomst geven. En dat deden we ook in 2022 weer op een hoop manieren.

Publieksverslag 2021

De coöperatie Erfgoed Gelderland, bestaande uit 243 erfgoedorganisaties, vertelt het verhaal van de regio, samen en in samenhang. We vertellen dit verhaal aan de hand van erfgoedcollecties en verbinden het met actuele thema’s in de samenleving, onder het motto: Samen verleden toekomst geven. En dat deden we ook in 2021 weer op een hoop manieren.

Publieksverslag 2020

In het jaar 2020 groeide de coöperatie Erfgoed Gelderland van 212 naar 227 leden. In de coöperatie werken we als erfgoedorganisaties samen, delen we kennis en presenteren we het erfgoed. Musea, historische verenigingen, archieven, monumentenorganisaties en andere erfgoedorganisaties en gemeenten kunnen bij ons, het bureau van de coöperatie, terecht met vragen rond beleid, collecties, immaterieel erfgoed en andere erfgoed gerelateerde onderwerpen. Met het aannemen van een specialist op het gebied van fondsenwerving is in 2020 het aanbod in onze adviesportefeuille uitgebreid. Lees wat we nog meer ondernamen in 2020 in ons jaaroverzicht.

Publieksverslag 2019

Erfgoed Gelderland is een coöperatie waarin circa 215 erfgoedorganisaties samenwerken, kennis delen en het erfgoed presenteren. Musea, historische verenigingen, archieven, monumentenorganisaties en andere erfgoedorganisaties en gemeenten kunnen bij ons terecht met vragen rond beleid, collecties, immaterieel erfgoed en andere erfgoed gerelateerde onderwerpen. In dit verslag geven wij u een impressie van hetgeen wij in 2019 gedaan hebben.