Stadsgidsen in de schijnwerpers

Stadsgidsen in de Schijnwerpers

In samenwerking met het Nederlands Openluchtmuseum en RBT KAN zetten wij de komende maanden de stadsgidsen in Gelderland in de schijnwerpers. Stadsgidsen vervullen een belangrijke taak bij het uitdragen van de lokale geschiedenis. Zij delen graag hun kennis en ervaring en bieden een inhoudelijke beleving van de stad.

Om de stadsgidsen in de toekomst beter te kunnen ondersteunen, om de nieuwste inzichten te delen en om van elkaar te leren zijn we een inventariserend onderzoek gestart. We bevragen diverse organisaties, variërend van gildes, VVV’s en gidsen. Dat doen we digitaal, maar we gaan ook een aantal steden langs. Vorige week was collega Maud Heldens, die vanuit Erfgoed Gelderland betrokken is bij het project, te gast in Harderwijk en in Zutphen. In Harderwijk werd Maud rondgeleid door Het Gilde en in Zutphen door de particuliere organisatie Stadswandelingen Zutphen. Tijdens een wandeling langs een aantal bijzondere plekken, werd er ook verteld over het plezier van de gidsen, het succes van een goede rondleiding en de organisatie van de wandelingen in de stad.

De resultaten zullen nog dit jaar worden gebundeld in een praktisch en inspirerend boekje. Meer weten over dit project, neem contact op met Maud Heldens.