Erfgoed Gelderland Jongerengilde

Het Erfgoed Gelderland Jongerengilde is een werkgroep van jonge professionals, studenten en geïnteresseerden. Zij houden zich bezig met het Gelderse erfgoed op allerlei terreinen, van het betrekken van publiek tot inhoudelijke advisering. Het Jongerengilde is een initiatief van Erfgoed Gelderland en wordt door het bureau van de coöperatie ondersteund.

ThemaJongeren, Vrijwilligers
DoelgroepErfgoedprofessionals, Erfgoedvrijwilligers
Publiek
ProductAdvies, Platform
Projectondersteuning
terug naar overzicht

Wat doet het Erfgoed Gelderland Jongerengilde?

Vanuit het perspectief van de jongere generaties houdt het Erfgoed Gelderland Jongerengilde zich bezig met het zichtbaarder en toegankelijker maken van het erfgoed van Gelderland. Ook werken zij aan het vergroten van het publieke draagvlak hiervoor. Daarnaast biedt het initiatief jonge mensen met ambitie een platform waar zij hun vaardigheden kunnen ontwikkelen, hun netwerk kunnen vergroten en hun eigen ideeën in het werkveld kunnen toepassen.

Het Erfgoed Gelderland Jongerengilde werkt op meerdere vlakken aan haar doelstellingen. Zo organiseren zij activiteiten, ondersteunen ze bestaande projecten uit de Gelderse erfgoedsector, verbinden zij partijen uit het werkveld met groepen uit de maatschappij en adviseren zij Erfgoed Gelderland op thema’s die door jongeren belangrijk gevonden worden.

  Foto: Felix Q Media

          

Wie maken het Erfgoed Gelderland Jongerengilde?

De werkgroep van het Erfgoed Gelderland Jongerengilde bestaat uit 11 ambitieuze en enthousiaste jonge mensen. Op de ledenpagina stellen zij zich individueel voor. Klik op onderstaande button om de ledenpagina te bekijken.

Contact

Hebt u een vraag, een voorstel of wilt u voor iets anders contact met het Jongerengilde opnemen? Stuur hen een e-mail via jongeren@erfgoedgelderland. nl en zij reageren zo snel mogelijk.

Volg het Jongerengilde op sociale media

Op de hoogte blijven? Volg het Jongerengilde via haar eigen socialmediakanalen voor updates over de activiteiten.

Het Jongerengilde heeft ook een nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief.