Handboek Historische Verenigingen

Met het Handboek Historische Verenigingen ondersteunt Erfgoed Gelderland Historische Verenigingen. Van het werven van nieuwe bestuursleden en vrijwilligers, tot het bereiken van een breder en jonger publiek en meer.

ThemaAuteursrecht, Bedrijfsvoering
Communicatie, Fondsenwerving, Jongeren, Publieksbenadering, Verhaal van Gelderland, Vrijwilligers
DoelgroepBestuursleden, Historische Verenigingen
ProductAdvies, Scholing
terug naar overzicht

De Gelderse Historische Verenigingen hebben een belangrijk aandeel in de Gelderse geschiedschrijving. Lokaal en regionaal onderzoek en het betrekken van inwoners staan daarbij centraal. Om deze basis te versterken biedt Erfgoed Gelderland binnen het brede project Verhaal van Gelderland extra ondersteuning aan de Historische Verenigingen. Van het werven van nieuwe bestuursleden en vrijwilligers, tot bereiken van een breder en jonger publiek. Van herpositionering en digitalisering tot presentatievormen. Door netwerkvorming, bijeenkomsten, kennisdeling en handleidingen wordt de betrokkenheid van de historische verenigingen met elkaar, met Erfgoed Gelderland, met de provincie en zo met het Verhaal van Gelderland vergroot.

Deze onderwerpen zijn allemaal uitgewerkt in het Handboek Historische Verenigingen. Het handboek bestaat uit verschillende modules die ieder een ander thema behandelen: Perswijsheid en communicatie, Een pas op de plaats, Projecten en aanpak, Collectiebeheer en auteursrecht, De vereniging en de omgeving en Educatie en jongeren bereiken.