Leden Erfgoed Gelderland Jongerengilde

Het Erfgoed Gelderland Jongerengilde is een werkgroep van jonge professionals, studenten en geïnteresseerden. Zij houden zich bezig met het Gelderse erfgoed op allerlei terreinen, van het betrekken van publiek tot inhoudelijke advisering. Het Jongerengilde is een initiatief van Erfgoed Gelderland en wordt door het bureau van de coöperatie ondersteund.

terug naar overzicht

Leden Erfgoed Gelderland Jongerengilde

Anna Louwerse

Anna Louwerse volgt na de zomer van 2022 de Master Stadsgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie Taal-en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht heeft zij zich gericht op Architectuurgeschiedenis, Erfgoed en Stadsgeografie. Zij is geïnteresseerd in de fotografische recepties van gebouwen en de daarmee samenhangende sociale geschiedenis. Zij heeft de kans gekregen een jaar lang onderzoek te doen naar vuurtorens. Daarvoor heeft zij stages gelopen bij de Nederlandse Vuurtoren Vereniging en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Daardoor heeft zij de adviespraktijk op het gebied van cultureel erfgoed goed leren kennen.

       

Dewi Lenselink

Dewi Lenselink is kunsthistorica en eerstegraads docent met passie voor beheer & behoud van collecties en educatie van kunst, cultuur en erfgoed. Ze werkt nu als Collectiebeheerder bij Stichting Eusebiuskerk Arnhem en het Airborne Museum at Hartenstein. Ook is ze adviesraadslid en de contactpersoon voor Collectie Gelderland bij de Eusebiuskerk.

Eline Deen

Eline Deen is al van jongs af aan gefascineerd door geschiedenis. Daarom is ze dit vak uiteindelijk ook gaan studeren. Op dit moment volgt Eline de master History Today aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier leert ze onder andere hoe je de geschiedenis toegankelijk kunt maken voor een groot publiek via musea en erfgoedinstellingen. Een uitdaging die zij met veel plezier aangaat, want wat is leuker dan je eigen passie over te brengen op anderen?

       

Hidde Moerland

Hidde Moerland is een (publieks)archeoloog met een passie voor erfgoededucatie en -participatie. Hij ziet dan ook veel mogelijkheden om interactieve erfgoedproducten en -activiteiten te ontwerpen met publieke partners op basis van sociale wensen en benodigdheden. “Samen kunnen we, met behulp van erfgoed, bijdragen aan een betere wereld!”

Hilde van den Berg

Hilde van den Berg (25) is conservator bij Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht, gemeente Emmen. Tot haar 17e heeft zij echter in Doetinchem gewoond en nog steeds heeft ze een bijzondere band met de Achterhoek en de grensstreek. Hilde wil zich graag inzetten om Gelders erfgoed toegankelijker te maken voor iedereen die zichzelf er nog niet in terugziet.

       

Nick Nieboer

Nick Nieboer (24) studeerde tourism management aan de hogeschool Saxion. De opleiding richt zich op ondernemerschap en onderzoek in toerisme op internationaal niveau. Binnen de opleiding volgde hij een minor geschiedenis. Door zijn afstudeerscriptie kwam hij tot de conclusie dat er nog veel te winnen is omtrent erfgoedtoerisme. Momenteel werkt Nick bij de gemeente Oost Gelre aan een Europees project waarin de mogelijkheid wordt onderzocht om de historische Spaanse weg tot een toeristische culturele route te maken.

       

Ruben Terlouw

Ruben Terlouw is afgestudeerd als archeoloog en online actief als visueel verhalenverteller door middel van fotografie en vloggen. Gericht op publieksbereik en nieuwe media, ziet hij potentie in het beleefbaar maken van geschiedenis. “We lopen achteruit de toekomst in!”

Wouter Groenendijk

Wouter Groenendijk is pas afgestudeerd archeoloog in de richting Erfgoedbeleid en Archeologie van de Romeinse, Middeleeuwse en Nieuwe Tijd. Sinds kort werkt hij bij Arcadis als Junior Adviseur Erfgoed & Cultuurhistorie. Bij het Jongerengilde gaat hij zich inzetten om erfgoed aantrekkelijker en interessanter te maken voor de jongere generaties.

Wouter Hinrichs

Wouter Hinrichs (23 jaar) is coördinator van het Erfgoed Gelderland Jongerengilde. Hij is afgestudeerd archeoloog en werkt nu als projectmedewerker en als zzp’er in erfgoed en publieksarcheologie. Bij het Erfgoed Gelderland Jongerengilde zet hij zich in om het Gelderse erfgoed toegankelijker te maken en jonge professionals een platform te bieden waar zij hun talenten en vaardigheden kunnen inzetten en ontwikkelen.