Historische verenigingen

Wij helpen u graag!

Erfgoed Gelderland zet zich in voor de Gelderse historische verenigingen en ondersteunt hen bij projecten, processen en beleid. Heeft u een vraag over fondsen, subsidies, publicaties, digitalisering, geschiedschrijving of anderszins, vraag het ons gerust.

Erfgoed Gelderland organiseert jaarlijks twee netwerkbijeenkomsten, speciaal voor historische verenigingen, zie berichtgeving over  Het juiste loket I en Het juiste loket II.

Op deze pagina verzamelen we kennis, nieuws en oproepen voor en door historische verenigingen.

Maandoverzicht Historische Verenigingen op mijnGelderland

Goed nieuws voor historische verenigingen, heemkundekringen en oudheidkundige gezelschappen. Via onze publiekswebsite mijnGelderland bieden we nu een speciaal overzicht van de activiteiten die deze verenigingen organiseren; en dat is ontzettend veel. Deze bijeenkomsten zijn vaak ook toegankelijk voor niet-leden en daarom leuk om met een breder publiek te delen. Daarnaast kunnen de verenigingen met deze pagina op mijnGelderland ook nieuwe inspiratie opdoen. Wellicht vindt u er een spreker voor uw lezing! Elke maand wordt het overzicht ververst. Laat het ons weten als u ook een activiteit organiseert. Dat kan door uw persbericht of e-mail te sturen naar nieuws@erfgoedgelderland.nl.

Oproepen van/voor historische verenigingen

Wilt u samenwerken met partnerorganisaties? Heeft u een projectidee? Of wilt u ervaringen uitwisselen? U kunt een oproep plaatsen. Stuur deze naar info@erfgoedgelderland.nl met de vermelding ‘oproep van/voor historische verenigingen’.

Oproep: help het kadaster met toponiemenonderzoek!

Oproep: historische verenigingen en Wikipedia

Oproep: doe mee met Bomen met Betekenis langs de Waal

Oproep: netwerk denktank historische verenigingen

Nieuws over/voor historische verenigingen

Onze dienstverlening voor historische verenigingen is zeer breed. Wij berichten hier regelmatig over. Een overzicht van deze berichtgeving voor en over historische verenigingen vindt u hier.

Uitgelicht nieuws

Het juiste loket II: op woensdagmiddag 11 juli vond de tweede bijeenkomst speciaal voor Historische Verenigingen plaats: een vol programma voor een volle zaal. Een programma, waarin kansen, ervaringen, initiatieven en ontwikkelingen de revue passeerden. Lees hier het verslag.

Na eerdere schrijfworkshops voor de erfgoedinstellingen in de Achterhoek en Rivierenland, organiseren wij op 12 september samen met CODA een schrijfworkshop mijnGelderland voor historische verenigingen en andere erfgoedinstellingen op de Veluwe. Met deze schrijfworkshop willen wij, samen met u, de Gelderse geschiedenis een podium geven. Lees meer.