Verhaal van Gelderland

De geschiedenis van Gelderland is opgebouwd uit duizenden collectiestukken, onderzoeken, verhalen en erfgoedorganisaties. Het project Verhaal van Gelderland biedt context aan al deze onderdelen en verbindt ze met elkaar.

ThemaArcheologie, Collecties
Digitalisering, Geschiedenis, Lokaal Verhaal, Nieuwe media, Romeinen, Verhaal van Gelderland, Vrijwilligers
DoelgroepBeleidsmakers, Bestuursleden
Collectiebeheerders, Erfgoedprofessionals, Erfgoedvrijwilligers, Gemeenten, Historici, Historische Verenigingen, Onderwijs, Publiek
ProductAdvies, Digitalisering
Erfgoedvrijwilliger.nl, Game, Platform, Projectcoördinatie, Scholing
terug naar overzicht

De geschiedenis van Gelderland is opgebouwd uit duizenden collectiestukken, onderzoeken, verhalen en erfgoedorganisaties. Het project Verhaal van Gelderland biedt context aan al deze onderdelen en verbindt ze met elkaar. Zo worden verleden, heden en toekomst aan elkaar gekoppeld. Erfgoed Gelderland, Radboud Universiteit, Omroep Gelderland en Toerisme VAN werken binnen het Verhaal van Gelderland samen met musea, historische verenigingen en andere erfgoedorganisaties.

Deelprojecten Verhaal van Gelderland

Verhaal van Gelderland bestaat uit verschillende deelprojecten, die met elkaar samenhangen en helpen om het Verhaal van Gelderland beter toegankelijk te maken. We stellen een boek samen over de Gelderse geschiedenis, we werken aan het digitaliseren van lokale historische tijdschriften en zetten bijzondere museumobjecten in de etalage. Daarnaast versterken we met Verhaal van Gelderland de basis van Gelderse erfgoedvrijwilligers, ontwikkelen we educatieve producten en zorgen we voor een beter bereik van het publiek.

Verhaal van Gelderland wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Bekijk de animatie hierboven waarin het ‘Verhaal van Gelderland’ kort wordt samengevat. Meer over de deelprojecten leest u op de verschillende projectpagina’s:

Bekijk ook de vier projectplannen (in pdf):

Publieksbereik

Het Verhaal van Gelderland is voor alle inwoners van Gelderland. Daarom besteden we speciale aandacht aan publieksbereik. Via verschillende media worden Gelderse geschiedenis, erfgoed en onderdelen van het Verhaal van Gelderland bij een passend publiek gebracht. Daarvoor werken we nauw samen met Omroep Gelderland. Dat werkt ook andersom: we doen een beroep op het Gelderse erfgoedveld bij het verzamelen en beschrijven van het Verhaal van Gelderland. In de special op mijnGelderland publiceren we de verzamelde verhalen en bereiken we het brede publiek online. Met speciale bijeenkomsten voor leden van Erfgoed Gelderland en voor geïnteresseerden van het verhaal van Gelderland betrekken we deze direct bij (de deelprojecten van) Verhaal van Gelderland.