Crowdfunding Muziek- & Danstheater Schitterende Schaduw

Farida Nabibaks, artistiek directeur van Stichting Reframing HERstory Art Foundation heeft het initiatief genomen een voorstelling te produceren waarin de sporen van slavernijverleden in Gelderland een inspiratiebron zijn. Een voorstelling waarin dans, theater en muziek het slavernijverleden verbindt met het heden. Erfgoed Gelderland is vanuit het project Sporen van Slavernijverleden hierbij nauw betrokken. Daarom ondersteunen wij dit initiatief en attenderen wij u graag op de crowdfundingsactie om deze voorstelling mogelijk te maken.

Nu meer dan ooit, in de actualiteit van Black Lives Matter, is er de noodzaak tot bewustwording van ons gezamenlijk verleden. De voorstelling Schitterende Schaduw en de hieraan verbonden randprogrammering haakt aan op de urgentie en voorziet in de behoefte om dit pijnlijke verleden onder ogen te zien, en hierover in gesprek te gaan.

In Schitterende Schaduw willen de makers via podiumkunsten, via dans, muziek, zang en spel, niet eerder vertelde verhalen uit de schaduw halen en vol in het licht zetten. Hiermee leggen we koloniale sporen binnen de huidige samenleving bloot. In de gesprekken die na elke voorstelling plaatsvinden, gaan de makers in gesprek met het publiek. Een gespreksleider zal deze gesprekken in goede banen leiden.

Om de voorstelling Schitterende Schaduw op de planken te kunnen brengen, is hulp nodig. Steun de crowdfunding zodat u actief meehelpt aan de verandering die in de hedendaagse maatschappij nodig is om tot een inclusieve samenleving te komen.