Schatkamers van Gelderland VR Game

Binnen het project Schatkamers van Gelderland werken ruim 30 Gelderse erfgoedinstellingen samen om het verhaal van Gelderland te tonen door bijzondere collectiestukken digitaal bij elkaar te brengen. Dit verhaal wordt met behulp van moderne digitaliseringstechnieken en vernieuwende presentatievormen aangeboden middels ‘Schatkamers Online’ en ‘Schatkamers VR Game’.

terug naar overzicht

Schatkamers van Gelderland VR Game is een spel voor twee spelers. Spelenderwijs ontdekken zij het verhaal van Gelderland en springen door zeven tijdvakken, van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Eén speler draagt de VR-bril, de ander bedient een tijdreismachine via een touchscreen. Door aanwijzingen te ontcijferen en goed samen te werken, herstellen zij samen de Gelderse geschiedenis. 

Benieuwd wanneer de game bij jou in de buurt is? Onderaan deze pagina vind je de actuele agenda van de VR Game.

Een kwaadaardige tijdreiziger heeft historische objecten gestolen uit het verleden. Zijn broer, Henry Lorens, is de wanhoop nabij. Hij doet een beroep op jullie om de objecten op te speuren.

Stap in de virtual reality tijdmachine en reis naar Gelderland in vroegere tijden.

.Speur naar de verdwenen historische objecten en herstel het verhaal van Gelderland

.

Een voorproefje van de Schatkamers van Gelderland VR Game zie je hier. De video is gemaakt door Het Nieuwe Kader.

.

Agenda

Schatkamers van Gelderland VR Game reist langs Gelderse musea. Zie hieronder wanneer de game bij jou in de buurt is. Let op: check altijd eerst de website van het museum voor meer informatie over data en tijden. 

Staat het museum bij jou in de buurt niet in de lijst? Bovenstaande planning wordt continu bijgewerkt, dus hou deze pagina goed in de gaten.