Schatkamers van Gelderland VR Game

Binnen het project Schatkamers van Gelderland werken ruim 30 Gelderse erfgoedinstellingen samen om het verhaal van Gelderland te tonen door bijzondere collectiestukken digitaal bij elkaar te brengen. Dit verhaal wordt met behulp van moderne digitaliseringstechnieken en vernieuwende presentatievormen aangeboden middels ‘Schatkamers Online’ en ‘Schatkamers VR Game’.

terug naar overzicht

Schatkamers van Gelderland VR Game is een spel voor twee spelers. Spelenderwijs ontdekken zij het verhaal van Gelderland en springen door zeven tijdvakken, van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Eén speler draagt de VR-bril, de ander bedient een tijdreismachine via een touchscreen. Door aanwijzingen te ontcijferen en goed samen te werken, herstellen zij samen de Gelderse geschiedenis. De VR game reist sinds 2021 door de provincie Gelderland.

De game is ontwikkeld samen met innovatief mediaproductiehuis Het Nieuwe Kader. Alvast een voorproefje? Bekijk hier de trailer voor de Schatkamers van Gelderland VR Game.

Agenda

Benieuwd wanneer de game in de buurt is? We updaten deze pagina regelmatig met nieuwe data en locaties. Staat het museum bij jou in de buurt niet in de lijst? Onderstaande planning wordt continu bijgewerkt, dus hou deze pagina goed in de gaten. Let op: check altijd eerst de website van het museum voor meer informatie over data en tijden. 

27 september tot 5 november | Historisch Museum Ede | Geweest

Adres: Molenstraat 45, Ede. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website van Historisch Museum Ede.

10 januari t/m 25 februari | Museum Kasteel Wijchen | Geweest

Adres: Kasteellaan 9 6602 DA  Wijchen. Voor meer informatie en contactgegevens kijk op de website van Museum Kasteel Wijchen.

1 maart t/m 31 maart | Fort Pannerden

Adres: Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website van Fort Pannerden.

5 april t/m 5 mei | Elisabeth Weeshuismuseum

Adres: Herenstraat 29, 4101 BR Culemborg. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website van Elisabeth Weeshuismuseum.

6 juli t/m 25 augustus | Museumpark Orientalis

Adres: Profetenlaan 2, 6564 BL Heilig Landstichting. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website van Museumpark Orientalis.

Reis door het Verhaal van Gelderland

Professor Henry Lorenz: “Mijn broer en ik hebben een tijdmachine gebouwd om historische objecten in hun oorspronkelijke omgeving te kunnen onderzoeken. [..] Maar wat ik niet wist, is dat hij de objecten meenam. [..] De historische objecten moeten met de tijdmachine teruggebracht worden naar het verleden om het natuurlijke verloop van de geschiedenis te herstellen.” 

Met die boodschap worden twee spelers opgeroepen om professor Lorenz te helpen. Eén speler reist met de virtual reality-bril terug naar het verleden, de ander zoekt via een scherm de juiste objecten. Door samen te werken en de objecten goed te bekijken, houden de spelers zich in 20 minuten spelenderwijs bezig met archeologie, geschiedschrijving en historie.

Een kwaadaardige tijdreiziger heeft historische objecten gestolen uit het verleden. Zijn broer, Henry Lorens, is de wanhoop nabij. Hij doet een beroep op jullie om de objecten op te speuren.
Stap in de virtual reality tijdmachine en reis naar Gelderland in vroegere tijden.

.Speur naar de verdwenen historische objecten en herstel het verhaal van Gelderland

.

De VR Game in uw museum?

Wilt u de Schatkamers van Gelderland VR Game ook tijdelijk in uw museum aanbieden? Dat kan. U kunt contact opnemen met Erik van Vliet om de mogelijkheden te bespreken.

De Schatkamers van Gelderland VR Game is onderdeel van het brede project: Schatkamers van Gelderland.