Fondsenwerving

Fondsenwerving, hoe kunnen wij u daarbij helpen?

ThemaFondsenwerving
DoelgroepBestuursleden, Erfgoedprofessionals
ProductAdvies
terug naar overzicht

Heeft u hulp nodig bij fondsenwerving? U kunt bij Erfgoed Gelderland terecht voor advies over het aanvragen van subsidie. We denken graag met u mee in aanloop naar het schrijven van een aanvraag. Denk daarbij aan vragen als: Hoe past dit plan in het meerjarenbeleid van mijn organisatie? Welke partijen betrekt u hierbij? En welk fonds past het best bij uw plan? Komt u er niet uit met het schrijven van uw aanvraag, dan kan het verstandig zijn om daar een freelancer bij te betrekken. Hebt u een aanvraag geschreven? Dan lezen we graag mee om hier globale feedback op te geven.

Een passend fonds

Bij het zoeken van een fonds om uw plan te realiseren is ons advies allereerst te kijken naar de grootte van uw plan. Zoek een regeling die daar in de omvang bij past om te voorkomen dat u onevenredig veel tijd kwijt bent met het schrijven en indienen van de aanvraag.

Fondsenoverzicht

Hieronder vindt u een overzicht van fondsen die mogelijk interessant voor u zijn. Daarbij noemen we in sommige gevallen doorlopende regelingen die voor uw erfgoedorganisatie mogelijk interessant zijn. Kijk voor een overzicht van alle regelingen en meer informatie daarover op de website van het fonds. Kijk naast deze fondsen ook eens naar lokale fondsen en gemeentelijke regelingen.