Verhaal van Gelderland Festival

Tijdens het Verhaal van Gelderland Festival op 26 en 27 augustus beleef je de complete geschiedenis van Gelderland – van prehistorie tot nu – rond kasteel Cannenburch in Vaassen. We duiken dit jaar dieper in de geschiedenis van Land en Water in Gelderland.

Datum gestart26-08-2023
Datum afgerond27-08-2023
ThemaPublieksbenadering, Verhaal van Gelderland
DoelgroepPubliek
ProductEvenement
terug naar overzicht Groep kinderen voor Kasteel Cannenburch.

Vanuit het project Verhaal van Gelderland organiseert Erfgoed Gelderland op 26 en 27 augustus 2023 het Verhaal van Gelderland Festival. Tijdens het festival beleef je de complete geschiedenis van Gelderland – van prehistorie tot nu – rond kasteel Cannenburch in Vaassen. We duiken in de editie van 2023 dieper in de geschiedenis van Land en Water in Gelderland. Maak er een historische zomer van!

Thema Land & Water

Het Verhaal van Gelderland Festival 2023 heeft als thema Land & Water. Land en water spelen een belangrijke rol in de geschiedenis van Gelderland. De rivieren zorgen voor vruchtbaar land en handel, maar leverden soms ook problemen en zorgden voor verdeling. Tijdens het Verhaal van Gelderland Festival ontdekken bezoekers deze geschiedenis door optredens van verschillende artiesten, door verhalenvertellers, met workshops en nog veel meer.

Het thema Land & Water is een van de zeven thema’s uit de Verhaal van Gelderland Matrix. Met deze matrix brachten we in kaart welke leden van Erfgoed Gelderland welk stukje van het Verhaal van Gelderland vertellen. De matrix vormt een basis voor samenwerking en is een bron van informatie voor de vele deelprojecten van het veelomvattende project Verhaal van Gelderland.

Meedoen is de Kunst

Doe jij mee aan het Verhaal van Gelderland Festival? Via ‘Meedoen is de Kunst’ zoeken we samen met Cultuur Oost jonge Gelderse talenten die graag een ode willen brengen aan de provincie Gelderland. Wil je meer weten hierover? Op deze pagina vind je meer informatie hoe je je kan aanmelden.

Meer informatie

Meer informatie over de programmering van artiesten, re-enactmentgroepen en activiteiten volgt binnenkort op de website voor publiek op verhaalvangelderland.nl