Sleutelwerken van Gelderland

Gelderland heeft door de eeuwen heen bijzondere kunstenaars voorgebracht, aangetrokken en gehuisvest. Om een goed overzicht te krijgen van deze kunstwerken voert Erfgoed Gelderland voor de provincie Gelderland het project uit Sleutelwerken van Gelderland.

ThemaKunst
DoelgroepCollectiebeheerders, Publiek
ProductOnderzoek
terug naar overzicht

Gelderland heeft door de eeuwen heen bijzondere kunstenaars voorgebracht, aangetrokken en gehuisvest. Van de gebroeders Van Lymborch, tot Jan van Goyen en van Piet Mondriaan tot Willem den Ouden. Hun meesterwerken zijn inmiddels verspreid over binnen en buitenland en in de belangrijkste musea en erfgoedinstellingen te zien. Om een goed overzicht te krijgen van deze kunstwerken voert Erfgoed Gelderland voor de provincie Gelderland het project uit Sleutelwerken van Gelderland.

Onderzoek naar 600 jaar kunstproductie in Gelderland

Sleutelwerken van Gelderland bestaat uit een inventarisatie van zeshonderd jaar kunstproductie in Gelderland, vanaf de middeleeuwen tot nu. Uit de inventarisatie zullen vijftig sleutelwerken worden geselecteerd en beschreven die van bijzondere kwaliteit zijn en een zekere mate van Gelderse zeggingskracht bezitten. Deze zullen in een digitale omgeving aan het publiek worden gepresenteerd. Het project Sleutelwerken is hiermee een eerste poging om de werken van deze artistieke grootmeesters zij aan zij te tonen. Op deze wijze kan het verhaal van de kunstgeschiedenis van Gelderland verteld worden.

Afbeelding: Rémy Zaugg – Bridges of Arnhem – Arnhem Sonsbeek ’93 (CC BY 2.0)

Gerelateerde projecten