Reizen in de Tijd

Reizen in de tijd brengt basisschool en museum samen. Musea, archieven, monumenten en meer hebben basisscholen veel moois te bieden. De website reizenindetijd.nl toont het educatieve aanbod van deze erfgoedorganisaties.

ThemaEducatie
DoelgroepErfgoedprofessionals, Onderwijs
ProductAdvies, Scholing
terug naar overzicht

De website reizenindetijd.nl toont het educatieve aanbod van erfgoedorganisaties in Gelderland, Limburg en Zeeland. Basisscholen kunnen er terecht voor excursies, gastlessen en lesmateriaal voor groep 1 tot en met groep 8.

Elke les op Reizen in de Tijd is verbonden aan één van de elf thema’s, die passen bij de kerndoelen van het basisonderwijs, nationale canonvensters en tijdvakken. Reizen in de Tijd helpt zo leerkrachten om cultureel erfgoed in hun lessen te verwerken en musea en andere erfgoedorganisaties om zich te presenteren als waardevolle educatieve partners.

Reizenindetijd.nl is een website van Erfgoed Gelderland.  

Op deze pagina vinden basisscholen, coördinatiepunten en erfgoedorganisaties meer informatie over deelname aan Reizen in de Tijd. 

Interessant voor basisscholen

Ga met leerlingen reizen in de tijd! Door zelf te doen, te onderzoeken en te ervaren, ontdekken leerlingen de betekenis van erfgoed voor zichzelf en hun omgeving. Het aanbod op reizenindetijd.nl is ontworpen als doorlopende leerlijn, maar kan ook uitstekend worden ingezet voor een op zichzelf staande les.

Met behulp van de elf thema’s ontwikkelt de leerling kennis en vaardigheden. Het lesmateriaal begint in groep 1 dichtbij de leerling zelf, maar groeit per leerjaar mee met de leerling die zo stapje voor stapje zijn of haar blikveld op erfgoed uitbreidt. Ga naar de kaart op reizenindetijd.nl en bekijk wat er bij uw school in de buurt te leren en te doen is.  

Foto: Kunstenaar Klein In De Klas Reizen in de Tijd Herwijnen – fotograaf Danielle Corbijn

Interessant voor erfgoedorganisaties

Musea, archieven, monumenten en andere erfgoedorganisaties hebben basisscholen veel moois te bieden. Wilt u uw collecties en verhalen zichtbaar en toegankelijk maken voor basisscholen in de buurt? Neem dan contact met ons op. Erfgoed Gelderland kan adviseren en begeleiden bij het ontwikkelen en aanbieden van lesmateriaal op Reizen in de Tijd. U kunt zelf schoolklassen ontvangen (museumles/excursie) of een expert naar de klas brengen (gastles). Zo laat u basisschoolleerlingen Reizen door de Tijd. Veel erfgoedorganisaties gingen u al voor!

Interesse? Neem contact op met een van de collega’s onderaan deze pagina.

Interessant voor coördinatiepunten

Reizen in de Tijd communiceert met het onderwijs via Coördinatiepunten voor Cultuureducatie. Speciaal voor deze coördinatiepunten is er een nieuwsbrief om met informatie over de ontwikkelingen rond Reizen in de Tijd. De coördinatiepunten kunnen specifieke informatie die interessant is voor leerkrachten doorspelen naar scholen in hun netwerk.

Bekijk hieronder de laatste nieuwsberichten en deel ze via uw eigen kanalen of kopieer ze naar uw nieuwsbrief met uw eigen toelichting.  

Hoe werkt Reizen in de Tijd

Samengevat in een overzichtelijke infographic

Wat is Reizen in de Tijd eigenlijk voor een website? En wat kun je er mee? Het antwoord op deze vragen is samengevat in een overzichtelijke infographic. Reizen in de Tijd wil daarmee laten zien aan erfgoedorganisaties en basisscholen welke mogelijkheden de website biedt.