Webinar over de WBTR

Woensdag 12 mei organiseerde Erfgoed Gelderland voor de leden een webinar over de nieuwe wet WBTR, de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. Vanaf 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen in Nederland aan deze wet voldoen. Het is belangrijk hierop voorbereid te zijn.

Om de leden van Erfgoed Gelderland te informeren over de WBTR, presenteerde Peter Moerkens in dit webinar het belang van de nieuwe wet en gaf hierbij uitleg over het stappenplan. Het webinar werd door 157 verenigingen en stichtingen bijgewoond. Hieronder bevonden zich ook leden van Landschap Erfgoed Utrecht. Meer dan de helft van de bezoekers bestond uit Gelderse organisaties.

U kunt de powerpoint presentatie hier inzien. Het webinar voor Groningen, Drenthe en Friesland is opgenomen, deze kunt u hier volledig terugkijken en komt inhoudelijk overeen met het webinar van 12 mei.

Webinar 19 mei
Kon u niet aanwezig zijn bij het webinar op 12 mei, dan is het mogelijk het webinar op 19 mei bij te wonen tussen 16:00 en 17:00 uur. Deze wordt georganiseerd door Erfgoed Brabant maar is ook toegankelijk voor leden van Erfgoed Gelderland. U kunt zich hiervoor opgeven door uw naam, de datum van het webinar en de naam van uw erfgoedorganisatie te mailen naar Heleen Regenspurg: heleenregenspurg@erfgoedbrabant.nl. U krijgt vervolgens de link toegestuurd.

Voor inhoudelijke vragen over de WBTR kunt u contact opnemen met Liesbeth Tonckens.