Wat doet Erfgoed Gelderland voor immaterieel erfgoed?
Tradities, streektaal en ambachten geven kleur aan Gelderland en zorgen voor een gevoel van identiteit en continuïteit. Denk aan bekende tradities als de bloemen- en fruitcorso’s of de Nijmeegse Vierdaagse, maar ook minder bekende tradities zoals het Doesburgse papierscheppen en het Grolse Wanten breien.
Op 20 april j.l. organiseerde het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) de immaterieel erfgoeddag. Ook Erfgoed Gelderland zet zich in om immaterieel erfgoed in Gelderland meer zichtbaar te maken en – waar mogelijk – ondersteuning te bieden. Dit doen wij bijvoorbeeld door betrokken partijen en vrijwilligers met elkaar te verbinden via het landelijke platform Erfgoedvrijwilliger.nl. We werken daarbij samen met landelijke partners, zoals KIEN en alle andere provinciale erfgoedhuizen, verenigd in Stichting OPEN. We bieden informatie over zaken die een rol spelen bij immaterieel erfgoed.
Heb je een specifieke vraag of behoefte aan advies rondom immaterieel erfgoed? Dan kun je contact opnemen met Lian van der Zon. Als participatiecoach en immaterieel erfgoedcoach denkt zij graag mee over jullie actuele vraagstukken. Neem daarnaast ook een kijkje op onze nieuwe projectpagina over dit onderwerp.