Lunchlezingen over Sporen van Slavernijverleden in Gelderland

In het kader van het project Sporen van Slavernijverleden in Gelderland organiseert Erfgoed Gelderland, in samenwerking met partners, een aantal online lunchlezingen over dit onderwerp.

Lunchlezing 10 juni
Op 10 juni vindt de eerste lunchlezing plaats, georganiseerd in samenwerking met het Afrikamuseum. Tijdens deze lunchlezing vertelt John Hoogwoud (onderzoeker en docent geschiedenis), nazaat van plantage Vossenburg een persoonlijke verhaal over zijn familiegeschiedenis. Historica Dineke Stam gaat in op het verhaal van Anna van Vossenburg dat verbonden is aan plantage Vossenburg en de stad Arnhem. Else Gootjes van Erfgoed Gelderland toont in vogelvlucht een overzicht van sporen in Gelderland. Meer informatie en aanmelden.

Lunchlezing 6 juli
Op dinsdag 6 juli volgt de tweede lunchlezing. Tijdens deze lezing geven studenten van de Radboud Universteit, die onder leiding van Barbara Esseboom en Coen van Galen onderzoek hebben gedaan naar een aantal sporen, een toelichting op hun onderzoek. Nadere informatie volgt, maar noteer de datum alvast in uw agenda.