Eerste inzendingen Gelderse Roos Prijs 2023
Let op: de Gelderse Roos Prijs is verplaatst naar het voorjaar 2024. Lees meer.
De eerste inzendingen voor de Gelderse Roos Prijs 2023 zijn binnen. Deze initiatieven, die zich stuk voor stuk inzetten voor jongeren en erfgoed, maken kans op de Gelderse Roos Juryprijs en/of Publieksprijs 2023.
De Gelderse Roos Prijs biedt een podium voor inspirerende erfgoedprojecten, want van elkaars successen kun je leren. In 2023 richt de Gelderse Roos Prijs zich op jongeren. Wie weet jongeren op een bijzondere manier te betrekken bij het Gelderse erfgoed? Sinds begin juli kunnen erfgoedorganisaties een initiatief of project nomineren om kans te maken op de prijs. De eerste inzendingen zijn inmiddels binnen.
Uitgeverij Syndikaat bracht het stripalbum De Romeinen, De Bataafse Opstand uit voor jongeren vanaf 11-12 jaar. Met het stripboek hopen de makers jongeren op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de Romeinse tijd en de invloed die het heeft gehad op Nederland. Het Besiendershuis in Nijmegen werkte samen met o.a. de bibliotheek, illustratoren en webbouwers aan De Geest van het Besiendershuis. De Geest van het Besiendershuis is een uniek project waarin (lokaal) erfgoed en geschiedenis, digitale media en leesbevordering samenkomen voor kinderen vanaf tien jaar. Het Regionaal Archief Rivierenland voerde in samenwerking met de stichting Buah Hati en het Lingecollege een bijzonder Oral History Project uit, ‘Spraakmakend Verleden’, waarin de leerlingen interdisciplinair aan de slag gingen met de Molukse geschiedenis.
Ken jij ook een succesverhaal wat betreft het betrekken van jongeren bij erfgoed? Dien dit initiatief of project dan voor eind augustus in om kans te maken op de Gelderse Roos Prijs 2023 ter waarde van €1.000,-. Hebt u een vraag over de Gelderse Roos Prijs? Kijk dan voor meer informatie op deze pagina of neem contact met ons op via info@erfgoedgelderland.nl.