MijnGelderland

Samen geven we de Gelderse geschiedenis een podium met mijnGelderland

ThemaGeschiedenis, Lokaal Verhaal
Verhalen
DoelgroepErfgoedprofessionals, Historische Verenigingen
Publiek
ProductAdvies, mijnGelderland.nl
Platform
terug naar overzicht

MijnGelderland.nl is hét erfgoedplatform van Gelderland en toont de Gelderse geschiedenis aan de hand van routes, verhalen, pronkstukken en interviews. Deze zijn samengesteld door medewerkers van Gelderse erfgoedorganisaties en lokale canoncommissies. Via mijnGelderland.nl, de mijnGelderland-nieuwsbrief en verschillende sociale media maakt een breed publiek kennis met het cultureel erfgoed van de provincie.

Wilt u uw organisatie op de kaart zetten en het erfgoed in het hart van het publiek brengen? Dan is mijnGelderland iets voor u. Met de website mijnGelderland.nl, diverse innovatieve toepassingen en uitgekiende contentmarketing, kunt u uw organisatie, verhalen en activiteiten promoten. Op mijnGelderland vertellen Gelderse organisaties samen het verhaal van Gelderland. De bezoeker kan op de website struinen door verhalen, canons, routes en speciale thema’s.  Verder kan de bezoeker er terecht voor dé culturele agenda van Gelderland en voor een overzicht van de bijbehorende culturele en historische organisaties. Al deze elementen zijn op mijnGelderland op een handige manier met elkaar verknoopt.

Meedoen?

Erfgoed Gelderland gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden van mijnGelderland voor uw organisatie. De mogelijkheden zijn onder andere:

 • Het laten plaatsen van organisatiebeschrijvingen en nieuwsberichten op mijnGelderland
 • Het insturen van een verhaal
 • Toegang tot innovatieve media, zoals multitouchtafels, apps en augmented reality
 • Het initiëren van verhalenprojecten, zoals canons, Specials en routes
 • Het selecteren van de inhoud van mijnGelderland op uw eigen website via een API
 • Digitaliseren van tentoonstellingen.

Voor leden van de coöperatie biedt Erfgoed Gelderland verschillende voordelen. Zo kan een coöperatielid zijn organisatie gratis op mijnGelderland plaatsen. Ook krijgt een lid van Erfgoed Gelderland de mogelijkheid om gratis drie verhalen per jaar op mijnGelderland te zetten. Coöperatieleden hebben bovendien voorrang als het gaat om plaatsing in de nieuwsbrief en het berichten op sociale media. Het plaatsen van een route, een lokale historische canon of een ‘special’ gaat op offertebasis.

Organiseert u een activiteit, stuur dit dan door naar info@mijngelderland.nl, dan nemen wij dit op in de culturele agenda. Volg ook de socialemediakanalen van mijnGelderland. Deel de berichten van mijnGelderland, wij delen graag ‘terug’.

Contentmarketing

MijnGelderland.nl bereikt een breed publiek. De verhalen, actualiteiten en organisaties brengen wij ook onder de aandacht via:

Meer dan een website
Op basis van de inhoud van mijnGelderland zijn wij steeds op zoek naar nieuwe toepassingen, zoals:


MijnGelderland in cijfers

 • 470 organisaties presenteren zich al op de website
 • Ruim 375.000 bezoekers per jaar
 • Bijna 850.000 paginaweergaven per jaar
 • Meer dan 4.000 verhalen
 • Meer dan 9.500 volgers op social media, waarvan 5.300 op Facebook
 • Berichtbereik Facebook bijna 300.000

Uitgelichte Specials mijnGelderland

Sporen van Slavernijverleden
In samenwerking met collega Else Gootjes wordt sinds januari 2020 voor het project Sporen van Slavernijverleden in Gelderland elke maand een Spoor van de Maand gepubliceerd. Op deze manier wordt de kennis over het Gelderse slavernijverleden vergroot en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek.
Naar de Special

Wederopbouw in de Achterhoek
Voor het project ‘Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek’ vertelden (oud)-inwoners over opgroeien, werken en wonen in de Achterhoek in de periode 1940-1965. De verhalen zijn gebundeld in boekvorm en staan in de vorm van uitgeschreven interviews in de special ‘Wederopbouw in de Achterhoek’.
Naar de Special

Koude Oorlog
De special ‘Koude Oorlog’ haakt aan bij het Erfgoedfestival 2020 (en de Maand van de Geschiedenis 2020), waarvan het thema ‘Oost-West’ was. Getuigen vertellen in oral history interviews over deze bijzondere periode, bijvoorbeeld over hun diensttijd in Gelderland tijdens de Koude Oorlog. Daarnaast zijn er verhalen opgenomen uit het project van de gemeente Arnhem over de Defensiehaven. De Defensiehaven was onderdeel van de IJssellinie: een verdedigingswerk dat tot haar opheffing in de jaren 60 en daarna zo veel mogelijk geheim werd gehouden.
Naar de Special