Gelderse Roos Prijs 2021: een bijzondere editie

Geef uw favoriete erfgoedproject op om kans te maken op de Gelderse Roos Prijs van €1000!

Sinds 2017 reikt Erfgoed Gelderland elke twee jaar de Gelderse Roos Prijs uit. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten over de geschiedenis van Gelderland. Erfgoed Gelderland wil zo samenwerking en creativiteit stimuleren. De Gelderse Roos betrekt een groot publiek bij het erfgoedveld en zet de vele vrijwilligers in het zonnetje. Er worden twee Gelderse Rozen uitgereikt: de Gelderse Roos Publieksprijs en de Gelderse Roos Juryprijs. Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van €1000,- en een tastbare Gelderse roos.

Gelderse Roos Prijs 2021: een bijzondere editie

Gezien de bijzondere omstandigheden in verband met de coronacrisis staat in deze editie de vraag centraal: Wat heeft u het afgelopen jaar gedaan om in contact te blijven met uw vrijwilligers en uw publiek? 

We roepen u dus op projecten in te dienen die hieraan bijgedragen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan online activiteiten, bijzondere wervingsacties tijdens of ter voorbereiding van de zomerse openstelling van 2020 of ter voorbereidingen van de openstelling 2021, maar ook projecten voor het blijven betrekken en werven van vrijwilligers. Heeft uw organisatie iets bijzonders ondernomen of bent u daar nog mee bezig of kent u zo’n project, laat deze dan meedingen naar de Gelderse Roos Prijs. De basiscriteria voor de prijs kunt u als richtinggevend beschouwen.

Openingsdatum voor het inzenden van projecten voor beide prijzen is donderdag 1 juli. De sluitingsdatum voor het inzenden van projecten is vrijdag 27 augustus 2021. Alle inzendingen dingen mee naar de publieksprijs. De inzendingen van de leden van de coöperatie dingen daarnaast ook mee naar de juryprijs. In september kan het publiek zijn stem uitbrengen en in oktober worden de top drie voor zowel de publieks- als de juryprijs bekend gemaakt. Lees hier meer.

Afbeelding: artistieke impressie Gelderse Roos Prijs – CODA ExperienceLab