Erfgoedvrijwilliger.nl start met online campagne

Net zoals in elke sector heeft corona sporen achtergelaten in de erfgoedsector. Voor veel vrijwilligers stopte het werk of veranderden de werkzaamheden. Afgelopen zomer was er dankzij de heropening van de musea acute vraag naar extra vrijwilligers buiten de risicogroep. Maar ook na de sluiting in oktober ging het werk door. Het belang van de erfgoedvrijwilligers is daardoor duidelijker dan ooit. Tegelijkertijd blijft er een tekort. Daarom start Erfgoedvrijwilliger.nl binnenkort met een campagne.

We blijven bezig
Om erfgoedorganisaties te ondersteunen in hun zoektocht naar nieuwe vrijwilligers start erfgoedvrijwilliger.nl een online campagne. Met de campagne hopen we meer mensen te bereiken en te enthousiasmeren om vrijwilliger te worden in de erfgoedsector. De campagne wordt uitgevoerd door online marketingbureau Afdeling Online en sluit aan op de campagne van het Fonds voor Cultuurparticipatie #weblijvenbezig. De campagne wordt bij de heropening van de musea extra kracht bijgezet en duurt daarna ten minste drie maanden.

Meedoen?
Als lid van Erfgoed Gelderland kunt u gratis aanhaken bij de campagne. Kunt u ook extra vrijwilligers gebruiken? En is er op dit moment werk voor hen dat binnen de beperkende maatregelen gedaan kan worden? Plaats dan een vacature op erfgoedvrijwilliger.nl. Denk bijvoorbeeld aan digitaliseringsklussen, tuin- of onderhoudswerkzaamheden, bestuursfuncties of schrijf- en onderzoeksopdrachten. Dit soort vacatures krijgen in het eerste deel van de campagne extra aandacht via de #weblijvenbezig.

Heeft u een mooie foto van deze werkzaamheden of mogen we die bij u komen maken? Dan horen wij dat ook graag via erfgoedvrijwilliger@erfgoedgelderland.nl.