Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Training | Storytelling voor rondleiders (ronde 2)

30 januari 2024 - 09:30 - 16:00

“Gisteren hadden we met onze club een geweldige rondleiding bij jullie. Compliment voor de gids, die was zeer bekwaam, had kennis van zaken en wist ’t met mooie anekdotes boeiend te vertellen. Zelfs kritische Kees had ’t naar zijn zin. Het was top, veel dank, we gaan dit verder vertellen!”

Zulke feedback horen we graag. Iedere erfgoedorganisatie geeft de voorkeur aan getalenteerde rondleiders die op een aangename manier informatie met het publiek delen. Daarom is naast inhoudelijke kennis, vertelvaardigheid onmisbaar.

Over de training

In de training ontdek je wat er nodig is om je publiek te boeien met een goed verhaal. Door middel van voorbeelden en praktische oefeningen leer je hoe je met storytelling jouw rondleiding nog gedenkwaardiger kunt maken. Meer informatie over de training lees je in deze digitale flyer.

Voor wie

De training is gericht op gidsen en rondleiders die hun informatieve inhoud met behulp van verteltechnieken willen verrijken. Na afloop hebben deelnemers meer inzicht en vaardigheid in storytelling en kunnen ze deze manier van vertellen inzetten.

Over de docent

“Ik, Eugène Ligtvoet (1959) vertel als rondleider/gids al zo’n dertig jaar in steden, musea, en natuurgebieden. Ik heb ervaren dat publiek mijn informatie beter oppakt als ik de inhoud verpak in een verhaal. Mijn publiek raakt betrokken bij mijn onderwerp en daardoor houd ik makkelijk de aandacht vast. In de training ga ik met de deelnemers op zoek naar aspecten die van belang zijn bij storytelling. Ik geef voorbeelden en oefeningen zodat iedere deelnemer inzicht en gelegenheid krijgt om op haar of zijn manier met storytelling aan de slag te gaan.”

Praktische informatie

Datum: dinsdag 17 oktober 2023
Tijd: 09.30 -16.00 uur
Locatie: Erfgoed Gelderland (Westervoortsedijk 67-D, 6827 AT Arnhem)
Trainer: Eugène Ligtvoet
Lunch: Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen.
Kosten: De training is gratis voor leden van Erfgoed Gelderland. Deelname aan de training voor niet-leden kost €100 (exclusief btw). Na inschrijving ontvangt u hiervan een factuur.
Aanmelden: Let op: De cursus is op het moment vol. Heeft u vragen, wilt u graag meer informatie over de cursus of wilt u op de reservelijst geplaatst worden? Neem dan contact op met info@erfgoedgelderland.nl.

Gegevens

Datum:
30 januari 2024
Tijd:
09:30 - 16:00

Locatie

Atrium, Gelders Archief
Westervoortsedijk 67-d
Arnhem, 6827 AT
+ Google Maps