Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Training | Nieuwe vrijwilligers in drie stappen

10 oktober 2023 - 09:30 - 16:30

Vanuit het programma Meedoen is de Kunst, een initiatief van Cultuur Oost, is een scholingsaanbod ontwikkeld op het gebied van vrijwilligersmanagement, ondernemerschap en samenwerking. Binnen Meedoen is de Kunst geeft Erfgoed Gelderland de training ‘Nieuwe vrijwilligers in drie stappen’.

Over de cursus

Is jouw organisatie op zoek naar nieuwe vrijwilligers maar lukt het niet om deze te vinden? Schrijf je dan in voor de training ‘Nieuwe vrijwilligers in drie stappen’. In deze training ga je jouw organisatie opnieuw ‘ontdekken’ door de ogen van potentiële vrijwilligers. Na afloop heb je:

– Handvatten om andere groepen mensen aan te spreken en te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk bij jouw organisatie.
– Inzicht in welke factoren in de vrijwilligersreis (customer journey) ervoor zorgen dat potentiële vrijwilligers afhaken of juist overtuigd raken
– Een concrete, wervende vrijwilligersvacature die aansluit op de motivaties van jouw beoogde doelgroep die je direct kunt gebruiken
– De kennis en ervaring in huis om op een andere, innovatieve manier te kijken naar jouw organisatie en vrijwilligerswerk.

Kortom, je leert hoe je jouw eigen organisatie aantrekkelijker, toegankelijker en bekender kunt maken voor nieuwe mensen.

Voor wie?

U doet met twee mensen uit uw organisatie mee aan de training. Bij voorkeur maakt één van u onderdeel uit van het bestuur en denkt strategisch na over hoe nieuwe vrijwilligers verwelkomd kunnen worden in de organisatie. De andere deelnemer gaat graag praktisch aan de slag met de nieuwe plannen voor vrijwilligerswerving.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 10 oktober 2023
Tijd: 9.30 – 16.30 uur
Locatie: volgt
TrainerLian van der Zon
Kosten: De trainingen binnen het traject Meedoen is de Kunst zijn kosteloos, maar na aanmelden niet vrijblijvend. Dus als je je aanmeldt gaan wij ervan uit dat je aanwezig bent.
Aanmelden: Je kunt je inschrijven voor de training via de website van Cultuur Oost via deze link.

Gegevens

Datum:
10 oktober 2023
Tijd:
09:30 - 16:30