Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De burger aan de beurt: feestelijke bijeenkomst Erfgoed Gezocht

26 januari 2023 - 13:30 - 17:00

Iedereen is van harte welkom bij de feestelijke bijeenkomst van het project Erfgoed Gezocht op donderdag 26 januari 2023 bij CODA in Apeldoorn.

In het voorjaar van 2019 is het project Erfgoed Gezocht heel voorzichtig van start gegaan met als enige doel: onderzoeken of het mogelijk zou zijn een project op te zetten waarin burgers meehelpen aan archeologisch onderzoek door op hoogtekaarten mee te speuren naar archeologische resten. Inmiddels zijn we sinds 2019 heel veel verder. Niet alleen bleek een archeologisch citizen science-project mogelijk, er bleek ook heel veel animo voor te zijn. Dat leverde de afgelopen jaren enorm veel resultaten op.

Inmiddels hebben ruim 6500 mensen meegedaan, zijn de hele Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug onderzocht (>2100 km2) en heeft het project de prestigieuze European Heritage/Europa Nostra Award gewonnen. Kortom, het is tijd voor een feestelijke bijeenkomst. Op 26 januari blikken we met verschillende presentaties terug op het project en delen we de resultaten. De nationale vertegenwoordiger van Europa Nostra zal tijdens de bijeenkomst bovendien de prijs officieel komen uitreiken. Met een afsluitende borrel proosten we op het project, de inzet van alle deelnemers en alle nieuwe kennis die we samen over ons gedeelde archeologische erfgoed hebben verkregen.

Bent u graag aanwezig bij deze bijeenkomst? U bent van harte welkom. De bijeenkomst is gratis, maar om praktische redenen is inschrijven noodzakelijk. U kunt zich tot 18 januari 2023 aanmelden via dit aanmeldformulier.

Gegevens

Datum:
26 januari 2023
Tijd:
13:30 - 17:00

Locatie

CODA
Vosselmanstraat 299
Apeldoorn, Gelderland 7311 CL Nederland
+ Google Maps