Verhaal van Gelderland Festival – Meedoen is de Kunst

Doe jij mee aan het Verhaal van Gelderland Festival? Via ‘Meedoen is de Kunst’ zoeken we jonge Gelderse talenten die graag een ode willen brengen aan de provincie Gelderland.

terug naar overzicht

Tussen 28 maart en 3 april vindt hét amateurkunst jaarevent Meedoen is de Kunst plaats, op vier verschillende locaties in Gelderland. Het jaarevent is een initiatief van Cultuur Oost. Erfgoed Gelderland zal hierbij aanwezig zijn en een pitch geven over Verhaal van Gelderland Festival. Dit festival vindt deze zomer plaats op 26 en 27 augustus 2023 bij Kasteel Cannenburch te Vaassen. We zoeken voor dit evenement jonge Gelderse talenten die zowel op zaterdag als zondag een optreden willen verzorgen, met als thema: Land en Water. Erfgoed Gelderland en Cultuur Oost werken hierbij samen.

Verhaal van Gelderland Festival

Tijdens het Verhaal van Gelderland Festival op 26 en 27 augustus beleef je de complete geschiedenis van Gelderland – van prehistorie tot nu – rond kasteel Cannenburch in Vaassen. We duiken dit jaar dieper in de geschiedenis van land en water in Gelderland. Naast re-enactors, workshops en lezingen, treden artiesten op – waaronder jonge Gelderse talenten. We mikken op twee- tot drieduizend bezoekers per dag. Lees meer over het festival op deze pagina.

Ode aan Gelderland

Voor het festival zijn we op zoek naar jonge Gelderse talenten die graag een ode willen brengen aan de plek waar zij wonen: Gelderland. Zij laten zich hierbij inspireren door het thema land en water. Je bent vrij in je keuze wat betreft de (kunst)vorm: zang, muziek, dans, spoken word of misschien iets anders? Lees hier meer over Regiodes aan Gelderland.

Videoclip

Tijdens het festival op 26 en 27 augustus sta je op het podium: dan presenteer je jouw ode aan het publiek. Je treedt niet alleen op, maar maakt voorafgaand aan het festival ook een videoclip. Samen met een jonge filmaker breng je jouw ode in beeld. De korte film zal begin augustus meedraaien in de promotie van het festival.

Overzicht tijdpad

Hier volgt een kort overzicht van het globale tijdspad voor de Gelderse talenten om een inschatting te maken van de planning:

  • In april dienen geïnteresseerde Gelderse talenten ideeën in voor het Verhaal van Gelderland Festival
  • In mei gaan Erfgoed Gelderland en Cultuur Oost in gesprek met de geselecteerde kandidaten
  • In juli breng je in samenwerking met een jonge filmmaker je ode aan Gelderland in beeld
  • Op 1 augustus is de performance en film af
  • Op 26 & 27 augustus treed je op tijdens het Verhaal van Gelderland Festival

Doe jij mee?

Je kunt je idee aanmelden bij Erfgoed Gelderland. Op basis van de aangeleverde ideeën maken we een selectie van de talenten. Behoor jij tot de geselecteerde talenten? Dan schrijf je  samen met adviseurs van Cultuur Oost en Erfgoed Gelderland een projectvoorstel om mee te doen met de regeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Je idee pitchen kan bij Henriette Kosse via h.kosse@erfgoedgelderland.nl of telefonisch via 06-50746179. Voor vragen of meer informatie kun je uiteraard ook contact opnemen met Henriette.