Hoe maak je eeuwenoude bronnen toegankelijk voor een breed publiek?
Erfgoed bevindt zich vaak achter gesloten deuren. Dat gebeurt om het goed te conserveren, maar daardoor is het wel moeilijk bereikbaar voor een breed publiek, en voor onderwijs en onderzoek. Digitalisering van erfgoed is daarom een must. Maar hoe doe je dat? Voor beheerders van kleine en middelgrote erfgoedcollecties bieden Radboud Academy en Radboud Erfgoed dit najaar de cursus ‘Duurzaam Digitaal Erfgoed’ aan.
De cursus is gericht op middelgrote en kleinere organisaties zoals musea, archieven en onderwijsinstellingen, die de eerste stappen in hun digitaliseringsbeleid net gezet hebben of nog moeten zetten. ‘We steken met name in op het beleidsniveau: hoe denk je hierover na, hoe pak je zo’n beleid goed aan? Daarbij is het de bedoeling dat cursisten ook leren van elkaars ervaringen. En er komen ook praktische do’s en don’ts aan de orde, maar het belangrijkste is dat niveau waarop je een langetermijnbeleid uitzet’, aldus Johan Oosterman, programmadirecteur van Radboud Erfgoed en programmaleider van de cursus van Radboud Academy, die op 4 oktober van start gaat.
Voor de cursus ‘Duurzaam Digitaal Erfgoed’ werken de Radboud Universiteit en de Universiteit Maastricht samen. De cursus begint op 4 oktober, en inschrijven kan tot en met 20 september. Kijk voor meer informatie over de cursus op de website van Radboud Academy.