Coöperatie Erfgoed Gelderland blijft groeien

In het jaar 2020 groeide de coöperatie Erfgoed Gelderland van 212 naar 227 leden. In de eerste vier maanden van dit jaar zijn er opnieuw acht nieuwe leden bijgekomen.

Op de Ledenraadsvergadering van 16 april stelden enkele nieuwe leden zich voor in een filmpje; Manon Henzen van de Stichting Academie voor Culinaire Geschiedenis vertelt hoe de stichting zich inzet voor het vergroten van de waardering voor en de kennis over de culinaire geschiedenis van Nederland.  Gerben Zweers en Thomas Wijnands van Stichting Past Present zijn gek op geschiedenis en vertellen historische verhalen door middel van audio visuele media. Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum laat de beelden voor zich spreken. Bekijk hier het filmpje.

Ook HetHuisDoesburg is lid geworden van de coöperatie Erfgoed Gelderland. In een persbericht schrijven zij daarover dat die stap is gericht op verdere professionalisering van de activiteiten. Corry de Winter, die het secretariaat van de Doesburgse historische vereniging, vindt de geboden ondersteuning uitermate waardevol. “We krijgen via Erfgoed Gelderland meer zicht in de ervaringen van andere Gelderse erfgoedorganisaties. Bij de opzet van ons meest recente project, het verhalenplatform Doesburg Vertelt, hebben we daar veel aan gehad. Op Doesburg Vertelt hebben we de afgelopen periode maandelijks een nieuw verhaal geplaatst uit de Doesburgse geschiedenis. Daarbij heeft Erfgoed Gelderland ons zelfs in coronatijd kunnen helpen, onder andere bij het vinden van een websitebouwer die thuis is in erfgoedland.” Lees hier het volledige persbericht.

Wij heten alle nieuwe leden van harte welkom bij onze coöperatie.