Op het puin

PlaatsArnhem
Eigenaar Rozet en Muziektheater De Plaats
Stemmen 220
website terug naar overzicht

220 stemmen

Het project ‘Op het puin’ is een coproductie van Rozet en Muziektheater De Plaats, waarin het Arnhemse muziektheaterspektakel ‘Op het puin’ uit 1946 van componist Robert de Roos nieuw leven werd ingeblazen. Het project bestond uit 3 fases: een historisch concert in Musis, een inspirerende en actieve contextprogrammering vanuit Rozet, en een nieuwe voorstelling ‘Op het puin’, nu via livestream.

‘Op het puin’ is een voorbeeldproject hoe erfgoed aanleiding kan zijn voor nieuwe generaties om de geschiedenis te duiden en te herinterpreteren. Daarbij is ‘Op het puin’ een project waar talloze partners aan hebben bijgedragen: nieuwe samenwerkingen en netwerken tot gevolg. Dat het gaat om lokaal erfgoed maakt het project des te interessanter: de geschiedenis, en daarmee de inspiratie voor eigentijdse duidingen, ligt letterlijk voor het oprapen. Door de verbinding met het verleden van je stad te maken, kunnen ook nieuwe en toekomstige generaties zich identificeren. Erfgoed ligt niet alleen in het verleden maar krijgt een nieuwe plek in het heden met een prachtig ‘Op het puin – archief’ voor de toekomst. Wie weet wordt het stuk over 75 jaar opnieuw opgevoerd met nieuw enthousiasme en elan.

Samenwerkingspartners: Coproducenten zijn Rozet- Muziektheater De Plaats. Voor overige participanten aan het project, zie: Partners – Op het puin.