Escaperoom Groenlo

PlaatsGroenlo
Eigenaar Michaël Lammers
Stemmen 125
website terug naar overzicht

125 stemmen

In Groenlo is een escaperoom gemaakt met ‘de Slag om Grol’ als onderwerp. Een van de drijfveren was om de geschiedenis van de vestingstad Groenlo door gamification bij jongeren onder de aandacht te brengen.

De escaperoom is gebouwd met hulp van vrijwilligers en met advies van plaatselijke archeologen en specialisten in 1627, het jaartal van de Slag om Grol. De coronaperiode is gebruikt om de escaperoom nog meer af te werken, om mensen in één uur de 17e eeuw te laten beleven.

Door de uitleg en napraat rond het spel zien de makers van de escaperoom dat mensen geïnteresseerd zijn in, en geïnspireerd raken door, de geschiedenis van deze regio. Ook als ze vooraf alleen maar kwamen voor het spel. Vaak wordt er ook naar de highlights van de stad geïnformeerd, zodat ze nog even een wandeling kunnen maken langs, ‘waar het allemaal’ gebeurde. Ook nemen gasten zich op ons aangeven vaak voor om het reënactment-evenement ‘De Slag om Grolle’ te bezoeken, dat tweejaarlijks plaatsvindt in Groenlo.

Het afgelopen jaar wonnen ze de publieksfavoriet van Escapetalk, hét platform voor escaperoomliefhebbers. Dit betekende nog meer bezoekers uit het hele land en meer mensen die kennis maken met de het verhaal van de Slag om Grol.

Samenwerkingspartners: Lokale horeca, zoals het Huijs van Frederik hendrik, Brouwersnös en Welgelegen. De organisatie van De Slag om Grolle, het Grols Museum en de gemeente Oost-Gelre.