De Romeinen 1, De Bataafse Opstand (Stripalbum)

PlaatsNijmegen
Eigenaar Uitgeverij Syndikaat
terug naar overzicht

Het stripalbum De Romeinen, De Bataafse Opstand is het eerste deel in een serie over de Romeinse aanwezigheid in Nederland langs de limes. Het is een avonturenstrip die zich afspeelt langs de limes bij Nijmegen. De strip telt 48 pagina’s plus een educatieve bijlage met allerlei extra achtergrondinformatie over de Romeinen en de Romeinse tijd van Nederland. De bijlage is gemaakt in samenwerking met museum Het Valkhof en verschillende historici en archeologen.

De doelgroep van het stripboek is 11-12 jaar en ouder. Op deze manier hopen de makers jongeren op een makkelijk toegankelijke manier kennis te laten maken met de Romeinse tijd en de invloed die het heeft gehad op Nederland.

Waarom maakt dit project kans op de Gelderse Roos Prijs 2024?

De makers willen met deze strip jongeren interesseren in de Romeinse geschiedenis van Nederland. Specifiek de limes rond Nijmegen. De stip is een makkelijk en toegankelijk beeldverhaal waarin jongeren zich kunnen herkennen. Er is specifiek gekozen voor beeld, omdat gebleken is dat jongeren steeds meer gericht zijn op beeld i.p.v. woord. Er is grote aandacht besteedt aan accurate historische weergave, diversiteit, duurzaamheid (zowel MVO en duurzaamheid van het project) en de educatieve waarde.

Voor dit project werken diverse organisaties samen: De gemeente Nijmegen, Museum Het Valkhof, Uitgeverij Syndikaat, Uitgeverij L en Romeinse Limes Nederland