Audiotours Kasteel Doornenburg

PlaatsKasteel Doornenburg
Eigenaar Kasteel Doornenburg
Stemmen 119
website terug naar overzicht

119 stemmen

Kasteel Doornenburg heeft als gevolg van corona een omslag moeten maken in de manier waarop ze bezoekers ontvangen. In plaats van onder begeleiding van een gids het kasteel te bezoeken mogen bezoekers nu vrij rondlopen door het kasteel via een aangegeven route. Om deze bezoekervaring te ondersteunen en verrijken zijn een drietal audiotours in ontwikkeling.

Er is een tour voor buiten (voorburcht, bijgebouwen, kruidentuin) die ons groene erfgoed met het rode erfgoed verbindt, een gezinstour voor binnen en een speciale kindertour. Er is heel bewust gekozen voor theatrale audiotours om weg te blijven bij het standaard ‘plaatje met een praatje’. De verhalen geven een boeiende indruk van het leven op een middeleeuws kasteel en maken de bezoeker nieuwsgierig naar de verhalen die de gids nog kan toevoegen.

De audiotour wordt zodanig met informatie gevuld dat de bezoeker een goede indruk krijgt van het kasteel, maar ook nieuwsgierig wordt naar de rest van het ensemble van groen en rood erfgoed. De totale beleving van het bezoek wordt daarmee vergroot en krijgt als het ware een extra dimensie. De buitentour is altijd toegankelijk en kan ook gedaan worden als het kasteel niet van binnen bekeken kan worden.

Uniek aan deze audiotours en van meerwaarde voor de bezoeker is dat de eigen vrijwilligers als stemacteurs zijn ingezet. Een groep vrijwilligers is hiervoor geselecteerd en vervolgens getraind door een professioneel stemacteur. De vrijwillige acteurs zijn buitengewoon enthousiast over hun deelname aan de audiotour.

Samenwerkingspartners: Kickstart Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, GEM theater en Theater MEST.