Audiotoer Wijnmuseum

PlaatsArnhem
Eigenaar Marcel Donders
Stemmen 5
website terug naar overzicht

5 stemmen

Altijd al een kijkje willen nemen in één van de oudste wijnhuizen van Nederland? Dat kan ook in coronatijd. Op 1 oktober lanceert Wijnhuis Robbers & van den Hoogen in haar historische wijnkelders een audiotoer met spannende én leerzame verhalen van nu en vroeger. Altijd gaat het over wijn. Na afloop ben je een echte wijnkenner!

Waarom worden wijnflessen scheef bewaard? Welke druif is geschikt voor welke bodemsoort? Hoe maak je wijn helder? De audiotoer geeft antwoord op deze en talloze andere vragen op het gebied van wijn én een inkijkje in de rijke geschiedenis van het familiebedrijf.

De audiotoer werkt eenvoudig vertelt Marcel Donders: ‘Koop een kaartje in onze winkel. Hierop staat een unieke QR-code. Scan deze met je smartphone en de rondleiding start. Je hoeft dus geen app te downloaden.’

De audiogids leidt bezoekers langs vijftien memorabele luisterpunten in de imposante wijnkelder zoals het Nederlands Wijnmuseum en de grootste wijnbibliotheek van Nederland, een opslagplek met de kroonjuwelen van Robbers & van den Hoogen, een unieke verzameling posters en de Karaf der onsterfelijken. De audiotoer is beschikbaar in negen verschillende talen en is ideaal als je op eigen gelegenheid door de kelders wilt struinen. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Samenwerkingspartners: Sponsoren van het Nederlands Wijnmuseum: Aannemersbedrijf H.L. van den Boom b.v. (Giesbeek), Drukwerkplanet (Duiven), Jan Adelaar Fotografie (Arnhem), De heer J. van Oss (Druten), Rijkaart Elektrotechniek (Arnhem), Lijstenmakerij van Norden (Oosterbeek)