CollectieGelderland

Dé digitale schatkamer van Gelderland

Met CollectieGelderland werken we samen aan het beter houdbaar, bruikbaar en zichtbaar maken van de erfgoedcollecties in Gelderland. Registreer, beheer en presenteer de collectie van jouw instelling eenvoudig en toekomstbestendig in dé digitale schatkamer van Gelderland. Op deze pagina vind je meer informatie over deelname aan CollectieGelderland en allerhande praktische hulpmiddelen die je verder op weg kunnen helpen.

Heb je vragen of wil je meer informatie over deelname? Neem dan gerust contact op met Dirk Janse of  Tim Stapel.

Houdbaar & bruikbaar

Eenvoudig en duurzaam collectiebeheer

Beschrijf zelf je collecties met behulp van Memorix Maior. Met dit professionele systeem kunnen objecten, beeldmateriaal, audio- en videomateriaal en publicaties eenvoudig worden geregistreerd. Jij bepaalt zelf welke data je deelt, wie er toegang tot heeft en waar je de data presenteert. De data zijn en blijven altijd van jou.

Digitale bestanden sla je veilig en duurzaam op. Je collectie is altijd online beschikbaar en dankzij een goede backupstrategie raak je geen bestanden kwijt. Door het gebruik van internationale standaarden wordt de uitwisseling van data veel eenvoudiger. Je collectie sluit als gevolg naadloos aan bij die van andere instellingen.

Beschikt je organisatie al over een collectiebeheersysteem? Ook dan koppelen we je collectie graag aan CollectieGelderland.

Via onderstaande button vind je handleidingen over het gebruik van Memorix Maior.

Zichtbaar

Vergroot je bereik

Je collectie wordt gepresenteerd op CollectieGelderland.nl. De provinciale erfgoedportal met ruim 700.000 objecten trekt jaarlijks meer dan 200.000 unieke bezoekers. Een (inter)nationaal publiek wordt bereikt door koppelingen aan thematisch platforms als het Netwerk Oorlogsbronnen of het Europese Europeana.

Netwerk

Profiteer van de vele voordelen

  • Neem deel aan kwartaalbijeenkomsten met het deelnemersnetwerk van CollectieGelderland.
  • Schuif aan bij trainingen of kennissessies
  • Krijg inzicht in het online (be)zoekgedrag van je bezoekers.
  • Lift mee op de content marketing via Twitter, Facebook en nieuwsbrieven.
  • Koppel je collectie met de verhalen op MijnGelderland.nl.
  • Maak als deelnemer onderdeel uit van het Netwerk Digitaal Erfgoed

Nieuws

CollectieGelderland updates

Terugblik: laatste CollectieGelderland-vergadering van dit jaar

Op vrijdag 20 november vond de laatste CollectieGelderland-vergadering van 2020 plaats. Normaal gesproken verzamelen we dan bij Erfgoed Gelderland. Het verbaasde niemand dat [...]

CollectieGelderland vergadering #81

Tijdens de vorige CollectieGelderland-vergadering in juni spraken we de hoop uit dat we elkaar in september weer op locatie zouden treffen. Dat bleek [...]

Museum Deelen tekent manifest NDE

Museum Deelen, lid van Erfgoed Gelderland en deelnemer aan CollectieGelderland heeft onlangs het manifest van NDE (Netwerk Digitaal Erfgoed) getekend. Lees meer.  Museum Deelen [...]