Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop | Mediatour in 10 stappen (start – dag 1)

17 april 2024 - 09:15 - 16:00

Steeds meer erfgoedorganisaties zijn op zoek naar moderne presentatievormen die nieuwe en jongere bezoekers trekken. Bezoekers zijn op hun beurt op zoek naar interactiviteit, verdiepende verhalen en gepersonaliseerde ervaringen. Het aanbieden van een mediatour is hiervoor een goede oplossing. Maar hoe maak je eigenlijk zo’n mediatour?

Over de workshop

Tijdens de tweedaagse cursus volgen we 10 stappen. We beginnen de eerste dag met oefeningen om het hoofdonderwerp van je mediatour te bepalen en bespreken hoe je een selectie van collectiestukken maakt. Ook gaan we dieper in op het identificeren van de doelgroep, de beginselen van storytelling en leer je hoe je de juiste vertelvorm kiest.

De tweede dag houden we ons bezig met tips en tricks voor het schrijven van de mediatour-teksten en kijken we hoe je van geschreven tekst andere aansprekende mediavormen maakt, zoals geluidsfragmenten. En tenslotte staan we stil bij praktische zaken, zoals hoe je de digitale tour beschikbaar maakt op je erfgoedlocatie en welke publiekscommunicatie daarbij nodig is.

Voor wie

De workshop is voor leden van de coöperatie Erfgoed Gelderland die hun publiekspresentatie willen aanvullen met een mediatour. Maximaal 2 medewerkers van één organisatie.

Praktische informatie

Datum: Dag 1: woensdag 17 april 2024 & Dag 2: woensdag 24 april 2024
Let op: van deelnemers wordt verwacht op beide data aanwezig te zijn.
Tijd:  9:15 – 16:00 uur
Locatie: Erfgoed Gelderland (Westervoortsedijk 67-D, 6827 AT Arnhem)
Trainers: Erik van Vliet, Lian van der Zon en Henriette Kosse
Kosten: De training is gratis en alleen voor leden van Erfgoed Gelderland
Aanmelden: Je kunt je voor deze training aanmelden via het aanmeldformulier.

Gegevens

Datum:
17 april 2024
Tijd:
09:15 - 16:00

Locatie

Atrium, Gelders Archief
Westervoortsedijk 67-d
Arnhem, 6827 AT
+ Google Maps