Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop | Mediatour in 10 stappen (start – dag 1)

6 februari 2024 - 09:00 - 17:00

Steeds meer erfgoedorganisaties zijn op zoek naar moderne presentatievormen die nieuwe en jongere bezoekers trekken. Bezoekers zijn op hun beurt op zoek naar interactiviteit, verdiepende verhalen en gepersonaliseerde ervaringen. Het aanbieden van een mediatour is hiervoor een goede oplossing. Maar hoe maak je eigenlijk zo’n mediatour?

Over de workshop

Tijdens deze 2 daagse workshop volgen we 10 stappen die je door het maakproces van een mediatour leiden. We beginnen de eerste dag met het bepalen van het hoofdonderwerp van je mediatour en bespreken hoe je een selectie van collectiestukken maakt. Ook gaan we dieper in op het identificeren van de doelgroep, de beginselen van storytelling en leer je hoe je de juiste vertelvorm kiest.

Tijdens de tweede dag houden we ons bezig met tips en tricks voor het schrijven van de mediatour-teksten en kijken we hoe je van geschreven tekst andere aansprekende mediavormen maakt, zoals geluidsfragmenten. En tenslotte staan we stil bij praktische zaken, zoals hoe je de digitale tour beschikbaar maakt op je erfgoedlocatie en welke publiekscommunicatie daarbij nodig is.

Tijdens deze workshop wordt je niet alleen geïnformeerd, je gaat ook zelf aan de slag. Na afloop heb je inzicht in het maakproces van een mediatour en heb je een begin gemaakt van je eigen tour.

Voor wie

De workshop is voor leden van de coöperatie Erfgoed Gelderland die hun publiekspresentatie willen aanvullen met een mediatour. Maximaal 2 medewerkers van één organisatie.

Praktische informatie

Datum: Dag 1: dinsdag 6 februari 2024 & Dag 2: dinsdag 20 februari 2024
Let op: van deelnemers wordt verwacht op beide data aanwezig te zijn.
Tijd:  9:00 – 17:00 uur
Locatie: Erfgoed Gelderland (Westervoortsedijk 67-D, 6827 AT Arnhem)
Trainers: Erik van Vliet, Lian van der Zon, Henriette Kosse, Else Gootjes
Kosten: De training is gratis en alleen voor leden van Erfgoed Gelderland
Aanmelden: De cursus is op het moment vol. Heeft u vragen, wilt u graag meer informatie over de cursus of wilt u op de reservelijst geplaatst worden? Neem dan contact op met info@erfgoedgelderland.nl.

Gegevens

Datum:
6 februari 2024
Tijd:
09:00 - 17:00

Locatie

Atrium, Gelders Archief
Westervoortsedijk 67-d
Arnhem, 6827 AT
+ Google Maps