Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vrijwillig goed

10 oktober 2024 - 09:30 - 14:30

Werk jij in een museum dat (bijna) volledig draait op de kracht van vrijwilligers? Noteer 10 oktober dan alvast in je agenda voor de eerste editie van ‘Vrijwillig goed’. ‘Vrijwillig goed’ is de jaarlijks terugkerende netwerkbijeenkomst voor vrijwilligersorganisaties die actief zijn in het Gelderse erfgoedveld. We komen op 10 oktober samen bij Erfgoed Gelderland in Arnhem om ervaringen uit te wisselen en te leren van elkaar.

Onderwerp: Mee met de tijd 

Tijdens deze editie van ‘Vrijwillig goed’ richten we ons op de maatschappelijke positie van musea en andere opengestelde erfgoedlocaties die draaien op (bijna) 100% vrijwilligers. Welke actuele trends en ontwikkelingen zijn er in het erfgoedveld en daarbuiten? En hoe kunnen vrijwilligersorganisaties hier op inspelen om van betekenis te zijn voor de wereld om hen heen? Met inspirerende bijdragen uit de praktijk, waaronder van het Nederlands Zuivelmuseum en Museum Smedekinck, belooft het een leerzame en waardevolle dag te worden. 

Waarom deelnemen? 

  • Netwerken: Leer andere vrijwilligersmusea en -organisaties kennen en bouw mee aan een sterk netwerk waarin kennis en ervaring wordt gedeeld. 
  • Professionalisering: Verbeter de positie en (maatschappelijke) impact van jouw organisatie door waardevolle inzichten en best practices. 

Voor wie? 

Deze bijeenkomst is speciaal voor organisaties, die (bijna) volledig op de kracht van vrijwilligers draaien en die een erfgoedlocatie beheren en openstellen voor publiek. Of je nu lid bent van de coöperatie Erfgoed Gelderland of niet, je bent van harte welkom! Ben je werkzaam voor een historische vereniging? Dan is de jaarlijkse netwerkbijeenkomst ‘Het juiste loket voor jou een geschikte bijeenkomst.

Kosten

Leden van Erfgoed Gelderland kunnen gratis deelnemen aan de netwerkbijeenkomst ‘Vrijwillig goed’. Wil je graag deelnemen, maar is jouw organisatie geen lid van de coöperatie, dan vragen we een bijdrage van €12,50 voor de onkosten. Het programma start om 09.30 uur en duurt tot omstreeks 14.30 uur. Een vegetarische lunch is daarbij inbegrepen. Meer informatie over het programma en het aanmeldformulier volgen op korte termijn.

Gegevens

Datum:
10 oktober 2024
Tijd:
09:30 - 14:30

Locatie

Atrium, Gelders Archief
Westervoortsedijk 67-d
Arnhem, 6827 AT
+ Google Maps