Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennisdag Limes – Gelderland

24 oktober 2023 - 09:30 - 17:00

Heb jij als vrijwilliger van een erfgoedorganisatie behoefte aan meer informatie over de Limes, aan een completer beeld? Wil je bijvoorbeeld weten waarom de Neder-Germaanse Limes nu eigenlijk Werelderfgoed is geworden? Of wat die Limes precies is en hoe deze grens van het Romeinse Rijk functioneerde? Of welke locaties er allemaal bij de Limes in Nederland en Duitsland horen, en hoe die samenhangen, om zo het bijzondere verhaal van je eigen locatie nog beter te kunnen uitleggen?

Kom dan naar de Kennisdagen Limes! In elke provincie – Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland – wordt in oktober door Romeinse Limes Nederland een gratis Kennisdag georganiseerd, speciaal voor de vele vrijwilligers die het verhaal van de Limes aan geïnteresseerden en bezoekers overdragen. De kennisdagen zijn gratis te bezoeken, en zijn bedoeld voor vrijwilligers en medewerkers van (bezoek)locaties en musea langs de Limes, (stads)gidsen en rondleiders die de Limes in hun verhaal meenemen en leden van historische verenigingen.

Meer informatie over de Kennisdagen, het programma en hoe je je kunt inschrijven is te vinden op: limeswerelderfgoed.nl/kennisdagen.

Liever direct naar het inschrijfformulier? Hier kun je je aanmelden.

Gegevens

Datum:
24 oktober 2023
Tijd:
09:30 - 17:00

Locatie

Atrium, Gelders Archief
Westervoortsedijk 67-d
Arnhem, 6827 AT
+ Google Maps