Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gelderse Archeologie Dag

16 mei 2024 - 09:30 - 18:00

Op donderdag 16 mei vindt de Gelderse Archeologie Dag plaats in Erfgoed de Stadswal in Doetinchem. Tijdens deze dag staat de archeologie van Gelderland in de schijnwerpers. De Gelderse Archeologie Dag 2024 wordt georganiseerd door door de Gelderse Archaeologische Stichting. De dag wordt mede georganiseerd en mogelijk gemaakt door bijdragen van gemeente Doetinchem, Omgevingsdienst Achterhoek (ODA), Stadsmuseum Doetinchem en Erfgoed Gelderland.

Voor deze dag heeft de Gelderse Archaeologische Stichting samen met de samenwerkingspartners een divers en interessant programma samengesteld, bestaande uit lezingen, een excursie en verschillende netwerkmogelijkheden. De archeologie van Gelderland in de meest brede zin staat centraal tijdens de dag, met speciale aandacht voor onze gastregio: de Achterhoek.

We kijken uit naar de bijdragen van experts uit Gelderland. Zo speekt Davy Kastelein (ODA) over de Doetinchemse kazematten, zal Christian van der Linde (BAAC) ingaan op de Zonnewende van Tiel-Medel en spreken Jens Goeree en Wouter Vos (Saxion/Constructing the Limes) over de recent aangetroffen Romeinse tijdelijke legerkampen op de Veluwe. Tevens zal er tijdens de dag een onthulling worden gedaan van een bijzondere archeologische vondst
uit de Achterhoek door Peter Drenth, gedeputeerde Erfgoed & Cultuur bij provincie Gelderland. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel in Stadsmuseum Doetinchem. Benieuwd naar het volledige programma? Meer informatie kan je vinden op de website van de Gelderse Archaeologische Stichting.

Praktische informatie
Datum: 16 mei 2024
Locatie: Erfgoed de Stadswal in Doetinchem
Tijd: 09:30 – 18:00 uur
Kosten: 22,50 euro per persoon (incl. lunch en borrel)
Aanmelden: Kijk voor meer informatie en voor het aanmeldformulier op de website van de Gelderse Archaeologische Stichting.

 

 

Gegevens

Datum:
16 mei 2024
Tijd:
09:30 - 18:00

Locatie

Erfgoed de Stadsal in Doetinchem
Burg. Van Nispenstraat 19-21
Doetinchem, 7001 BS