Ode aan de Linge

Teveel om op te noemen. Zie de site voor alle partners.

PlaatsGeldermalsen
Eigenaar Vrijwillig bestuur
Stemmen 104
website terug naar overzicht

In Geldermalsen bestaat het Lingepark, een in English Style ontworpen wandelpark met uitzichten op de Linge, watertoren, brug en kerktoren. In de toekomst kan dit unieke park onderdeel worden van een gevarieerd “Lingerondje”. Een wandelroute die via de Heemtuinen-Koppelsedijk-Trichtse voetpad-Spoorbrug-Lingedijk nu al te belopen is.

Er wordt weinig gebruik gemaakt van dit prachtige park aan de Linge, dus het doel van ‘Ode aan de Linge’ is het stadse groen in Geldermalsen weer een bruisend en levendig onderdeel te maken door middel van kunst.

Kunst is bij uitstek geschikt om een andere manier van kijken te bevorderen en kan daarmee de bijzondere beleving van de natuur in het buitenhart van Geldermalsen zichtbaar maken.

Omdat kunst de omgeving kan veranderen en daarmee een andere kijk op de zaak geeft, hebben we kunstenaars van verschillende disciplines bereid gevonden deze uitdaging (geheel belangeloos) aan te gaan. Tijdens ‘Ode aan de Linge’ zijn de kunstenaars in actie om kunst te maken als ode aan de Linge. Bezoekers worden meegenomen in deze kunstvormen.