Maakdagen 2016

In 2015 vond het geslaagde erfgoedfestival ‘Gemaakt in Gelderland’ plaats. De hele zomer stond Gelderland in het teken van ambachten en industrie. In totaal deden er 178 organisaties mee aan het festival. Samen organiseerden ze meer dan 360 activiteiten. Het thema Gemaakt in Gelderland biedt veel inspiratie en smaakt naar meer. Daarom organiseren we op vr 3 en za 4 juni de Maakdagen 2016. Daarin belichten we de Gelderse bedrijvigheid van vroeger en nu. We zoeken samenwerking met erfgoedinstellingen om het rijke verleden van de maakindustrie te belichten. En tijdens open dagen bieden we het publiek overal in Gelderland een uniek kijkje achter de schermen.

Meedoen met de Maakdagen 2016 kan door een activiteit te organiseren zoals een open dag, een tentoonstelling een route, een lezing, een workshop etc. Elke publieksactiviteit die past bij het thema Gemaakt in Gelderland is welkom. Ambachten en industrie in Gelderland kennen een lange en rijke geschiedenis. Ook nu is er in de provincie nog allerlei streekeigen industrie te vinden, vaak met een bijzonder en innovatief karakter. En vaak onbekend bij het grote publiek. Daar gaan we met de Maakdagen wat aan doen!

Meedoen? Bekijk de website van Gemaakt in Gelderland.

Tv-serie Gemaakt in Gelderland

In het voorjaar brengt Omroep Gelderland een vervolg op de succesvolle de tv-serie ‘Gemaakt in Gelderland’. In april, mei en juni neemt presentatrice Marlies Claasen ons 12 weken lang mee voor een kijkje achter de schermen bij Gelderse maakbedrijven.

Organisatie

De uitvoering van dit tweedaagse evenement is in handen van een kernteam: Dolly Verhoeven (directeur), Marianna Tofani (secretaris) en Climmy Hanssen (communicatiemanager). Zij krijgen advies en ondersteuning van medewerkers van Erfgoed Gelderland. Het kernteam stimuleert en adviseert deelnemers en zorgt voor de overkoepelende communicatie van de Maakdagen.