Fietsroutes

Een van de vijf rode draden van het thema ‘grenzen’ is ‘grenzen in het landschap’. Als centrale activiteit bij deze rode draad hebben we twee fietsroutes langs de grensgebieden van het hertogdom Gelre ontwikkeld. De eerste markeert de grens van de huidige provincie Gelderland (ca. 700 km). De tweede volgt de grens van het vroegere Overkwartier en loopt dus door Limburg en Noordrijn-Westfalen (ca. 300 km). Deze ‘Over Grenzen van Gelderlandroute’ kunnen mensen vrijblijvend fietsen gedurende de gehele festivalperiode. Deze route verbinden we aan bijzondere verhalen en bezienswaardigheden, maar ook aan plaatselijke activiteiten/evenementen waaraan de fietsers kunnen deelnemen gedurende het festival.

Overkwartier
De fietsroute rondom het Overkwartier is telkens in stukken van ongeveer 20 kilometer opgedeeld:
Overkwartier 1-5
Overkwartier 6-10 
Overkwartier 11-15

Bekijk hier door welke gemeenten de fietsroute loopt.

Gelderland
De fietsroute langs de Gelderse grens is eveneens in stukken van ongeveer 20 kilometer opgedeeld:
Gelre 1-8
Gelre 9-16
Gelre 17-24
Gelre 25-28

Bekijk hier door welke gemeenten de fietsroute loopt.

Hoe kunt u meedoen met de fietsroute?

U bent lokale expert
Wanneer uw locatie op de fietsroute ligt, bent u misschien wel de lokale expert op het gebied van historische achtergrond, bezienswaardigheden, horecagelegenheden en evenementen. In dat geval weet u wat er bij u in de buurt niet op onze route mag ontbreken! Wij horen dit graag van u via info@erfgoedfestival.nl.

Openstellen van uw locatie
U kunt uw locatie openstellen voor de erfgoedfietsers voor bezichtiging of ze wellicht van informatie voorzien over het festival en de omgeving. Wij vermelden uw locatie dan als bezienswaardigheid of rustpunt langs de route.

U organiseert een activiteit op de route met het festivalthema ‘grenzen’
Graag verbinden wij de route aan zoveel mogelijk lokale evenementen en activiteiten. Een activiteit organiseren op uw locatie kunt u zo groot en klein aanpakken als u wilt. Het kan iets eenmaligs zijn of juist een activiteit die gedurende de twee maanden wordt herhaald. Of misschien heeft u al iets in de planning. U kunt denken aan een rondleiding, lezing, expositie of kunstmarkt, waarbij het thema ‘grenzen’ centraal staat.
Uw ‘grenzen-activiteit’ lift niet alleen mee op de promotie rond de fietsroute, maar wordt ook meegenomen in de brede festivalcommunicatie. Dit betekent zowel extra promotie en aandacht voor uw activiteit als een goed gevulde fietsroute voor het festival, boordevol inspirerende activiteiten en lokale kennis.

U organiseert een andere activiteit op de route
Misschien heeft u ideeën voor andere activiteiten langs de route, die niet bij het thema ‘grenzen’ aansluiten, maar wel leuk zijn voor de erfgoedfietsers? Laat het ons weten. Wij nemen deze graag op in de fietsroute.

Voor meer informatie over deelname aan het festival en/of de fietsroute: www.erfgoedfestival.nl of info@erfgoedfestival.nl

Terug naar de festivalpagina