Erfgoedvrijwilliger.nl

Begin 2018 heeft Erfgoed Gelderland een website gelanceerd waar erfgoedorganisaties en vrijwilligers elkaar kunnen vinden: erfgoedvrijwilliger.nl

Vacatures bij musea, historische verenigingen, bibliotheken, bezoekerscentra en archieven zijn voor iemand die niet thuis is in het erfgoedveld lastig te vinden. Maar ze zijn er, in overvloed. Daarnaast hebben we in het werkveld van diverse vrijwilligersgroepen begrepen dat er behoefte is aan een platform om met elkaar in contact te komen. Daarom hebben we een platform ontwikkeld dat voldoet aan de vraag van onze achterban: een gratis website voor vacatures en korte klussen bij erfgoedinstellingen.

Website erfgoedvrijwilliger online

De website erfgoedvrijwilliger.nl is dé portal met alle informatie over erfgoedvrijwilligerswerk in Gelderland. De website is gemaakt in samenwerking met web-bureau Infocaster uit Arnhem. De website staat sinds begin 2018 live en zijn uiteenlopende vacatures op te vinden. De Gelderse erfgoedinstellingen kunnen zelf een vacature indienen en na een korte redactieslag, zetten we de vacature online. Een geïnteresseerde vrijwilliger kan via de website direct solliciteren of contact opnemen met de desbetreffende organisatie. Erfgoed Gelderland deelt de vacatures via diverse kanalen zoals de nieuwsbrief, Facebook en Twitter. Erfgoedvrijwilliger.nl is onderdeel van het project Verhaal van Gelderland.

Filmreeks ‘De Erfgoedvrijwilliger’

We stellen aan erfgoedvrijwilligers door heel Gelderland de vraag waarom ze vrijwilligerswerk doen. Dat heeft een reeks leuke en inspirerende filmpjes opgeleverd. Hierin wordt duidelijk hoe onmisbaar vrijwilligers in het erfgoedveld zijn en hoe leuk het kan zijn om vrijwilligerswerk te doen. Bekijk hier de filmpjes uit de reeks ‘De Erfgoedvrijwilliger’.

Lees hier onze berichten over Erfgoedvrijwilliger.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: