Erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland

In de zomer van 2018 organiseert Erfgoed Gelderland een nieuw erfgoedfestival: Over Grenzen van Gelderland. Na het succes van onder andere Gelegerd in Gelderland (2012) en Gemaakt in Gelderland (2015) richten we ons ditmaal op het thema grenzen en op de betekenis daarvan voor de geschiedenis van Gelderland.  Grenzen van Gelderland laat het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met Gelderse grensverhalen via theater, pop-uptentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en nog veel meer!

Onze provincie kent vanouds veel binnen- en buitengrenzen: denk aan de grenzen van kwartieren en landgoederen, aan de rivieren die lastige barrières vormden, maar ook aan taalgrenzen of aan de grens tussen protestantse en katholieke gebieden. Mogelijkheden genoeg voor een rijk gevarieerd erfgoedfestival. Lees meer op erfgoedfestival.nl.

Meedoen?

Wilt u tijdens het erfgoedfestival een publieksactiviteit organiseren? Meldt u zich dan als (potentiële) deelnemer. Gezien het thema nodigen we dit keer nadrukkelijk ook organisaties uit het vroegere Overkwartier van Gelre en organisaties aan de andere zijde van de provincie- en landsgrens uit om mee te doen!

Neem voor aanmelding of meer informatie contact op met:
Erfgoed Gelderland
festivalteam
info@erfgoedfestival.nl

Lees hier onze berichten over het erfgoedfestival