CollectieGelderland

Uw collectie doorzoekbaar op uw eigen site. Dat is mogelijk door zelf een internet server aan te schaffen en alles vanuit uw instelling te regelen en te organiseren. Het kan ook door aan te haken bij www.CollectieGelderland.nl. Een kopie van gegevens uit uw database wordt in de centrale database van CollectieGelderland geplaatst. Alleen de voor het publiek bestemde gegevens worden opgenomen. Vervolgens kunnen uw gegevens op uw eigen site worden gepresenteerd. Dankzij de onderlinge samenwerking vallen de kosten mee.

Ook meedoen?

Onderzoek wijst uit dat de collectie tot de top drie redenen behoort van een bezoek aan een museumwebsite. Naast het bezoekadres en activiteiten zijn bezoekers benieuwd wat een museum te bieden heeft.
CollectieGelderland trok in 2015 meer dan 170.000 unieke bezoekers. Erfgoed Gelderland houdt de statistieken bij, zodat u precies weet hoeveel bezoekers uw collectie trok.

www.CollectieGelderland.nl heeft als doel collectiebeherende instellingen te ondersteunen bij het tonen van collecties op internet. Omdat we het samen doen, is het een stuk goedkoper! De partners krijgen advies van Erfgoed Gelderland bij het beleid rondom collectieregistratie, digitalisering en innovatie. Door het lidmaatschap van CollectieGelderland kunnen instellingen hun collectie in een breder verband tonen. Door te zoeken op een trefwoord ziet de gebruiker dat ook in uw collectie iets voorkomt waarvoor hij of zij belangstelling heeft. De database is gekoppeld aan de erfgoedsite van Gelderland www.mijnGelderland.nl en de gegevens worden doorgegeven aan de nationale museale collectie DimCon van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. En die zet het vervolgens door naar Europeana. Wanneer u meedoet haakt u automatisch aan bij deze websites en het bereik ervan. Een handige manier om veel extra publiciteit voor uw collectie te creëren.

Om deel te kunnen nemen aan CollectieGelderland dient uw organisatie lid te zijn of te worden van Erfgoed Gelderland.

Lees hier onze berichten over CollectieGelderland

Bekijk hier het programma van de informatiebijeenkomst CollectieGelderland 2021 op 19 oktober 2018.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: