Medewerker Communicatie: 24  uur per week  

Erfgoed Gelderland is een coöperatie waarin ruim 225 erfgoedorganisaties samenwerken, kennis delen en het erfgoed presenteren. We ondersteunen organisaties om vanuit hun eigen kracht collecties te beheren en aan een breed publiek te presenteren. Dit doen we door middel van scholing, advisering en procesbegeleiding. Onze kracht is dat wij de passie van de erfgoedbeheerders herkennen en gebruiken om ondernemerschap en zelfredzaamheid te stimuleren

De afdeling communicatie verzorgt de corporate communicatie en de projectcommunicatie. Erfgoed Gelderland zoekt voor deze afdeling een

Medewerker Communicatie: 24 uur per week
een tijdelijke aanstelling voor 12 maanden;
met mogelijke verlenging van maximaal 24 maanden

De afdeling communicatie bestaat uit twee medewerkers die nauw samenwerken en samen zorgen voor website, nieuwsbrieven en sociale media. Zij worden betrokken bij projecten en adviseren over de juiste wijze van communicatie, maken communicatieplannen en voeren deze ook uit.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit: samenstellen van nieuwsbrieven; bijhouden van de corporate website; verzorgen van de sociale media; bijhouden van het klant-volg-systeem; helpen opstellen en uitvoeren van project-communicatieplannen; op de hoogte zijn van wat er gebeurt bij de diverse projecten en daar proactief en creatief op inspelen, zo nodig meedraaien in een projectteam.

Functie-eisen
– HBO werk- en denkniveau, een relevante opleiding communicatie
– Taalvaardig, foutloos Nederlands schrijven
– (Stage) ervaring in een vergelijkbare functie
– Enige ervaring met Google Analytics en SEO
– Kennis van auteurs- en beeldrecht is een pré

Competenties
– Flexibel, zelfstandig en nauwkeurig
– Samenwerken, aanpakken en afmaken
– Nieuwsgierig, creatief, collegiaal

Arbeidsvoorwaarden
Stichting Erfgoed Gelderland volgt de Museum cao. De functie is gewaardeerd op maximaal
€ 2.530,- bruto per maand bij een voltijds aanstelling. Inschaling geschiedt op basis van kennis en ervaring.

Procedure
Wij ontvangen je brief en CV graag voor 18 april 2021 per e-mail sollicitaties@erfgoedgelderland.nl.
De eerste kennismakingsgesprekken (via Teams) zullen plaatsvinden op 22 april. De vervolggesprekken vinden plaats op 29 april op kantoor in Arnhem.

Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Liesbeth Tonckens. (06-19306792) of l.tonckens@erfgoedgelderland.nl.