Vacature – Bijbaantje transcriberen

Deze vacature is niet meer vacant!

Erfgoed Gelderland is een coöperatie waarin circa 200 erfgoedorganisaties samenwerken, kennis delen en het erfgoed presenteren. We ondersteunen organisaties om vanuit hun eigen kracht collecties te beheren en aan een breed publiek te presenteren. Dit doen we door middel van scholing, advisering en procesbegeleiding. Onze kracht is dat wij de passie van de erfgoedbeheerders herkennen en gebruiken om ondernemerschap en zelfredzaamheid te stimuleren.

Bijbaantje Transcriberen

Schrijf mee aan de geschiedenis van de Achterhoek
Verhalenproject ‘Een nieuwe tijd!’

Snel en makkelijk geld verdienen achter je computer? Houd je van verhalen en kun je goed typen? We zijn op zoek naar jonge, enthousiaste schrijvers die iets willen bijverdienen.

Het project Een nieuwe tijd! gaat over de wederopbouw in de Achterhoek. Na de Tweede Wereldoorlog was er veel verwoest. Gebouwen moesten opnieuw worden opgebouwd. En nieuwe technologieën, zoals televisie, koelkast en telefoon, werden onderdeel van het dagelijks leven.

Mensen die toen leefden vertellen nu hun verhaal. Deze verhalen worden opgenomen. Om deze verhalen letterlijk uit te typen zoeken we enthousiaste schrijvers. Dus:

  • Hou jij van geschiedenis en verhalen?
  • Kun je goed schrijven en typen?
  • Kun je (een) Achterhoeks dialect verstaan?
  • Ben je tussen de 17 en 21?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Met elk uitgeschreven interview verdien je €40,-! Interesse? Stuur een berichtje met je naam, leeftijd en adresgegevens naar Lian van der Zon (l.vanderzon@erfgoedgelderland.nl). Vertel er kort bij waarom je dit werk wil doen. Als je een C.V. hebt, kun je die ook meesturen.