Gelderse Landdag

Wrap-up en uitreiking van de Gouden Gelderse Roos, 15.30 - 16.30 uur

Voordat de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs uitgereikt zal worden, zal het programma van de Gelderse Landdag afgerond worden met een wrap-up. In vogelvlucht zullen de indrukken van de dag samengevat worden. Ook het publiek krijgt de kans om te reageren. Daarna zal jurylid Peter Drenth, gedeputeerde van de Provincie de Gouden Gelderse Roos Publieksprijs en de Gouden Gelderse Roos Juryprijs uitreiken aan de twee winnaars van deze erfgoedprijs. Zangeres Marieke van Ruitenbeek zal de winnaars muzikaal onthullen.

Lees hier meer over de uitreiking!

Uitreiking Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs 2019

De afgelopen maanden heeft de jury en het publiek zich gebogen over de 29 inzendingen voor de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs 2019. Tijdens de Gelderse Landdag zal er een einde aan de spanning komen, want zowel de Gouden Gelderse Roos Juryprijs als de Gouden Gelderse Roos Publieksprijs zullen hier uitgereikt worden. De kanshebber ontvangen van te voren een bericht. Uitreiking van de prijs is in handen van jurylid Peter Drenth, gedeputeerde bij de provincie Gelderland.

Marieke van Ruitenbeek

Muzikale onthulling van de winaars

Met haar frisse Nederlandstalige muziek weet de jonge en ambitieuze zangeres Marieke van Ruitenbeek zowel te raken, als te vermaken. Humor en eerlijkheid zijn de kernwoorden, met ruimte voor zowel een lach als een traan. In 2018 kwam de carrière van Marieke van Ruitenbeek in een stroomversnelling toen haar single “Beek” met stip binnenkwam op #6 van de Gelderse top-100. In mei 2019 volgde haar Nederlandstalige  debuutalbum “Ongelofelijk Fantastisch”. Van Ruitenbeek ziet het qua genres graag breed. Al haar liedjes zijn Nederlandstalig, maar de muziek is heel divers: pop, jazz, funk en electro. De teksten onderscheiden haar van de meeste andere muzikanten: ze zijn poëtisch en verhalend en er wordt op creatieve wijze gespeeld met de Nederlandse taal. 

Marieke zal de prijswinnaar van de Gouden Gelderse Roos muzikaal onthullen.  

Foto: Marieke van Ruitenbeek