WO2GLD

WO2GLD zet zich als verbindende schakel in voor het krachtiger, herkenbaarder en kwalitatief sterker maken van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.

ThemaGeschiedenis, Verhalen
DoelgroepErfgoedprofessionals, Historische Verenigingen
Publiek
ProductAdvies, mijnGelderland.nl
Platform
terug naar overzicht

De herdenking van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland verdiende versterking. Gelderse musea, instellingen en organisaties die zich richten op de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog sloegen daarom met WO2GLD hun handen ineen. WO2GLD zet zich als verbindende schakel in voor het krachtiger, herkenbaarder en kwalitatief sterker maken van die herinnering.

Daarvoor werd onder andere de website wo2gld.nl ingericht; voor de in historie geïnteresseerde bezoeker, voor hen die verhalen met diepgang over vrede en vrijheid zoeken, maar ook voor de recreatieve toerist die zich wil laten verrassen door mooie, indringende, avontuurlijke en spannende beelden en belevenissen in de provincie Gelderland als een openluchtmuseum van de Tweede Wereldoorlog. Op de website van WO2GLD staat een tijdlijn met 75 gebeurtenissen. De verhalen van deze gebeurtenissen zijn verzameld op mijnGelderland.nl, zodat deze informatie ook na eventueel stoppen van de project-website behouden blijven. Op de dagen dat een gebeurtenis plaatsvond, wordt dit verhaal via de sociale media van mijnGelderland gedeeld.