De Verhaal van Gelderland Podcast

Vanaf 1 juni kun je elke donderdag luisteren naar de Verhaal van Gelderland Podcast. In de podcast reis je met presentator René Arendsen door het verleden van de provincie. In elke aflevering bezoeken we een museum, spreken we met een deskundige en behandelen we een thema en tijdvak. Met verrassende feiten, nieuwe inzichten en spannende verhalen.

ThemaGeschiedenis, Romeinen
Verhaal van Gelderland, Verhalen, WO2
DoelgroepHistorici, Publiek
ProductPlatform
terug naar overzicht

Hink-stap-sprong door de Gelders geschiedenis

In de Verhaal van Gelderland Podcast springt presentator René Arendsen met de luisteraars door de geschiedenis van Gelderland, van prehistorische nederzettingen tot de huidige digitale podcast-samenleving. We verdiepen ons in de wereld van de Gelderse bewoners aan de hand van terugkerende thema’s. Denk hierbij aan het thema land en water, taal, kunst en cultuur, sociale ongelijkheid en politiek en samenleving. In elke aflevering bezoeken we een museum, spreken we met een deskundige en behandelen we een thema en tijdvak.

Samen vertellen we het Verhaal van Gelderland

Deze podcast is onderdeel van het overkoepelende project: Verhaal van Gelderland. De geschiedenis van Gelderland is opgebouwd uit duizenden collectiestukken, onderzoeken, verhalen en erfgoedorganisaties. Het Verhaal van Gelderland biedt context aan al deze onderdelen en verbindt ze met elkaar. Centraal binnen dit veelomvattende project staat de vierdelige boekpublicatie: Verhaal van Gelderland (2022), een rijk-geïllustreerd overzichtswerk waarin Gelderse verhalen, historische onderzoeken en collectiestukken samenkomen. Met de publicatie van het boek was het Verhaal van Gelderland nog niet af. Samen met de Gelderse erfgoedorganisaties gaan we verder op ontdekkingstocht door de geschiedenis van onze provincie. Deze podcast is hier een uiting van.

Podcast beluisteren

De eerste aflevering kun je vanaf 1 juni beluisteren via Spotify of op de website verhaalvangelderland.nl/podcast. Elke donderdag is er een nieuwe aflevering met een nieuw verhaal over de geschiedenis van Gelderland. Het eerste seizoen heeft 10 afleveringen.