Verhaal van Gelderland Jeugd

Erfgoed Gelderland wil het Verhaal van Gelderland op een aansprekende manier onder de aandacht brengen bij schoolklassen en gezinnen met kinderen.

ThemaEducatie, Geschiedenis
Jongeren, Verhaal van Gelderland
DoelgroepBestuursleden, Erfgoedprofessionals
Onderwijs, Publiek
ProductGame
terug naar overzicht

Erfgoed Gelderland wil het Verhaal van Gelderland op een aansprekende manier onder de aandacht brengen bij schoolklassen en gezinnen met kinderen. Met behulp van interactieve games (een break-in-box en escaperoutes) leert een jongere doelgroep spelenderwijs over de geschiedenis van Gelderland. Erfgoed Gelderland heeft vanuit het educatieve programma van Verhaal van Gelderland als partner bijgedragen aan de totstandkoming van het stripboek ‘Ridders van Gelre en Ons Verloren Hertogdom’. Met de hieronder beschreven projecten bereikt het brede Verhaal van Gelderland ook het jonge publiek.

Het verloren Verhaal van Gelderland

Samen met zes Gelderse musea en Novitas Heritage ontwikkelden we een unieke escape route. Bij het spelen van dit spel red je de collectie van het museum. Dit doe je door met gezinsleden puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen, maar ook door het zoeken van topstukken in de collectie. Je kunt de escaperoute spelen bij Museum Kasteel Wijchen, Kasteel Huis Bergh, Museum Elburg, Museum Smedekinck, Kasteel Doorwerth en Elisabeth Weeshuis Museum.

Break-in box

Voor het Verhaal van Gelderland is ook een break-in box ontwikkeld, welke musea kunnen lenen. Bezoekers gaan op een uitdagende manier aan de slag met het Verhaal van Gelderland en proberen spelenderwijs de mysteries van de box te ontrafelen.

Stripboek

Erfgoed Gelderland heeft vanuit het educatieve programma van Verhaal van Gelderland als partner bijgedragen aan de totstandkoming van het stripboek ‘De Ridders van Gelre en Ons verloren hertogdom’. Dit stripboek is hier te bestellen.