Verhaal van Gelderland Geschiedeniscafé

In 2022 en 2023 worden op acht verschillende locaties verspreid over de provincie Gelderland acht Verhaal van Gelderland Geschiedeniscafés georganiseerd. Tijdens deze cafés duiken we met de historische verenigingen in de geschiedenis van de regio en het brede Verhaal van Gelderland.

ThemaLokaal Verhaal, Verhaal van Gelderland
DoelgroepHistorische Verenigingen, Publiek
ProductEvenement
terug naar overzicht

In 2022 en 2023 worden op acht verschillende locaties verspreid over de provincie Gelderland acht Verhaal van Gelderland Geschiedeniscafés georganiseerd. Deze geschiedeniscafés zijn onderdeel van het veelomvattende project Verhaal van Gelderland, waarin musea, historische verenigingen en andere erfgoedorganisaties samen met Erfgoed Gelderland, Radboud Universiteit en Omroep Gelderland het Verhaal van Gelderland vertellen.

Centraal in het project staat de vierdelige boekpublicatie Verhaal van Gelderland, een populairwetenschappelijk overzicht van de geschiedenis van Gelderland van prehistorie tot nu. Erfgoed Gelderland en Gelderse historische verenigingen willen historisch geïnteresseerden betrekken bij de publicatie door middel van de Verhaal van Gelderland Geschiedeniscafés.

Acht avonden verspreid over Gelderland

Voor de Verhaal van Gelderland Geschiedeniscafés zijn we te gast bij acht verschillende historische verenigingen, verspreid over Gelderland van de Betuwe tot de Achterhoek. De historische verenigingen organiseren samen met Erfgoed Gelderland de activiteiten. Het inhoudelijk programma wordt verzorgd door Dolly Verhoeven (hoofdredacteur van de boekpublicatie Verhaal van Gelderland) en René Arendsen, bekend als Ridder van Gelre (Omroep Gelderland en redacteur). Bij elke avond zal ook één van de auteurs van het boek Verhaal van Gelderland een lezing geven. Deze bijeenkomsten zijn toegankelijk voor leden van historische verenigingen en historisch geïnteresseerden.

Het lokale verhaal

Tijdens deze acht avonden staan we stil bij de publicatie van het boek Verhaal van Gelderland én kijken we naar de impact van de lokale en regionale geschiedenis op het verhaal van Gelderland. We zoomen in op historische thema’s die relevant zijn voor de betreffende regio. Ook zullen leden van de historische verenigingen vertellen over historische initiatieven uit de omgeving.

Agenda

Hier vindt u de agenda voor de Verhaal van Gelderland Geschiedeniscafés. We vullen de agenda geregeld aan met locaties, tijden en nieuwe data. Kijk voor het volledige overzicht, meer informatie en aanmelden ook op mijngelderland.nl.